Червен картон не помогна на беззъб Левски срещу Берое (СНИМКИ)

Въпреки че играха с човек повече над 20 минути, "сините" завършиха 0:0 срещу четвъртия в класирането

Червен картон не помогна на беззъб Левски срещу Берое (СНИМКИ)

Левски и Берое не успяха да се победят в мача от 23-ия кръг на Първа професионална лига, след като завършиха 0:0 на стадион "Виваком Арена" в София. Домакините имаха много добра възможност да вземат трите точки, след като имаха числено превъзходство в последните 20 минути на мача, но не се възползваха от това.

Мачът започна с по-продължително владеене на топката от страна на Левски, но ударите по посока на Перниш липсваха. Берое, от своя страна, записа първия си изстрел към Митрев още в 9-та минута чрез Еуженио. В 18-та минута пък Мартин Райнов стреля без подготовка от границата на наказателното поле, но стражът на "сините" успя да избие. 
 
Постепенно Левски успя да показва по-добро лице в атака, като в 25-та минута двойно подаване между Обертан и Паулиньо завърши с изстрел на французина, който мина над вратата, а малко след това Станислав Костов напредна чудесно отдясно и върна топката към нахлуващия в наказателното поле Паулиньо, но ударът на новото попълнение беше изчистен от гол линията. 

След почивката Левски успя да спечели няколко пряк-свободни удари около наказателното поле на Берое, но центриранията пред Перниш не застрашиха вратаря на гостите. Домакините продължиха да задържат повече топката, докато старозагорци разчитаха предимно на контраатака. При една от тях в 68-та минута Еуженио се устреми напред и падна след контакт, но вместо нарушение в полза на неговия тим, офанзивният футболист получи втори жълт картон от Николай Колев и остави отбора си с 10 души на терена. 

Това обаче не донесе очаквания импулс в играта на Левски и атаките пред Перниш не станаха по-чести. Защитата на Берое успя да се справи с малкото опасности пред нея и така гостите си тръгнаха с ценна точка от София, която ги задържа на добра достанция от топ 3 - само пет точки от днешния си съперник. Левски пък може да изостанат на 12 точки от върха ако Лудогорец победи в днешния си мач Септември (София).

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки