ЦСКА търси реванш и задължителен успех срещу Етър

Красимир Балъков е губил само веднъж гостуване на „червените”

ЦСКА търси реванш и задължителен успех срещу Етър

ЦСКА посреща Етър днес от 17:30 часа във втория мач от маратона си тази седмица.

Двубоят е със задължителен характер за армейците, които трябва да поддържат минимално изоставане от Лудогорец в битката за титлата.

При червен успех разликата отново ще стане 3 точки, но нова издънка на ЦСКА би била изключително тежък удар по амбициите на клуба.

И трите срещи на червените през тази седмица са срещу тимове от долната половина на класирането и са удобен момент отборът да набере инерция преди вечното дерби на 18 март.

В понеделник беше победен Дунав (2:0), днес е ред на Етър, а в неделя е гостуването на Пирин.

Армейците подхождат внимателно към днешния си съперник. Етър се оказа един от неудобните опоненти на ЦСКА, след като го спря на "Ивайло" през есента - 2:2. 

Помощник-треньорът  на червените Стефан Генов пък отчете, че виолетовите бележат прогрес след назначението на Красимир Балъков през зимата:

"Краси взе доста нови футболисти. Гледахме два от пролетните мачове на Етър и много добро впечатление ни направи халфовата линия и атаката на отбора. Ако подходим сериозно обаче, ще си направим мача лесен", сигурен е Генов.

Интересно е да се отбележи, че Красимир Балъков е губил само веднъж гостуване на ЦСКА в 3 шампионатни визити като треньор. Това се случва при последното му гостуване на 18 октомври 2014 г. - с 0:2 начело на Литекс. Преди това с Черноморец Бургас постига победа и равенство - 2:1 на 8 август 2010 г. на "Васил Левски" и 0:0 на 6 декември 2009 г. на "Армията".

Балъков е свързан тясно с ЦСКА по две направления - през есента той беше един от скаутите на клуба, а през лятото на 1990 г. по настояване на Димитър Пенев води лятна подготовка с армейците, въпреки че паралелно с това има договор с Етър. Балъков играе в няколко контроли на „червените” и вкарва гол на Тулуза във Франция.

Велико Търново обаче се вдига на бунт и феновете плашат да блокират пътя до София, ако Бала не се върне. В по- мощ на клуба се задействат и депутати. В крайна сметка президентът на ЦСКА Борис Станков анулира контракта на Балъков с червените, който се прибира обратно в Етър.

Днес двата отбора отново ще премерят сили, но ситуацията е коренно различна. Виолетовите са далеч от славните си дни и този сезон се борят със зъби и нокти за своето спасение. 


ЦСКА пък е задължен да избегне нова издънка на "Армията", след като вече допусна 3 ремита и една загуба на свой терен и кредитът от грешки у дома отдавна е изчерпан, пише "Тема спорт".

Стамен Белчев няма да може да разчита на наказания Чорбаджийски. Почти сигурно срещата ще пропусне и Дюлгеров, който е с оток на крака, макар че попадна в списъка от 19 играчи за лагера преди мача. Сред титулярите ще се завърне французинът Барт, който завърши есенния дял в стартовите 11 вместо Чорбаджийски.

Сега Барт има нов шанс да захапе за по-дълго време. Очаква се още една промяна в състава спрямо 2:0 над Дунав и отново в защита - Жеферсон ще се завърне в лявата зона вместо Александър Георгиев. Игрови минути отново ще получи ганаецьт Джеси. Не е изключено той да стартира като титуляр. В противен случай ще запише поне 30 минути като резерва.

Етър пък излиза без наказаните Бадара и Гълъбов и халфа Никола Колев, който е под наем от ЦСКА и няма право да играе. В центъра на защитата вместо Гълъбов ще стартира Скерлев, а на върха на атаката ще започне Иван Петков на мястото на Бадара. До края на редовния сезон на болярите им предстоят срещи с първите три тима в класирането - с ЦСКА, с Левски на „Герена" в неделя и с Лудогорец на "Ивайло" на 18 март.

В Етър не си правят илюзии преди визитите на грандовете в София, като треньорът Красимир Балъков призова футболистите да играят без напрежение: 

"Освободени сме психически. Ние ще си покажем нашия футбол. Няма какво да загубим в мачовете с ЦСКА и Левски. Защо да не спечелим точки?! Момчетата трябва да демонстрират характер и тежката серия от съперници да не ги вади от релси", коментира Балъков преди двубоя.

Мачът ЦСКА – Етър е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки