Спартак се самоуби в Пловдив и загуби с 1:2 спечелен мач с гол в последната секунда

Реферът Ахмед Ахмед спестява червен картон на Акалски, отменят съмнителен гол на Делибашич в лудия мач на "Лаута"

Спартак се самоуби в Пловдив и загуби с 1:2 спечелен мач с гол в последната секунда

Локо (Пловдив) победи инфарктно с 2:1 тима на Спартак (Вн) в първия мач от 20-ия кръг на „А” група. Гостите от Спартак почти смазаха домакините и трябваше да ги победят с няколко гола разлика, но невероятните пропуски ги лишиха от заслужената победа. Локомотив пък отново нанесе тежък удар точно в края на мача.

Делибашич изведе Локо с гол в 19-ата минута, Миранда изравни само три минути по-късно, но Дани Кики хвърли в екстаз феновете в Пловдив с попадение в 93-ата минута.

Спартак (Варна) бе по-активният и мотивиран отбор на терена и това пролича още в първите минути на срещата. Гостите, които се втурнаха да атакуват още с първия съдийски сигнал на неубедителния в този мач рефер Ахмед Ахмед, имаха възможност да открият резултата още в 3-ата минута, когато топката бе изпратена в наказателното поле на домакините, но защитник на „смърфовете” съобразително я изчисти. Няколко минути по-късно Юри Иванов стреля силно отдалеч, но Акалски спаси.

В 18-ата минута домакините създадоха първата по-сериозна опасност пред вратата на противника, в която грешка на вратаря Банович едва не се оказа фатална.

Минута по-късно Локомотив все пак откри резултата, след като Даксон изсипа топката в наказателното поле, а Делибашич, който се оказа най-съобразителен, с удар от въздуха от малкия пеналт прати топката във вратата.

Радостта на пловдивчани обаче не трая дълго и две минути по-късно Спартак върна равенството в мача. След прекрасна заучена комбинация на гостите, Миранда се оказа на няколко метра от вратата и с силен удар под гредата десния крак направи резултата 1:1.

В 23-ата минута Локо пропусна да си върне преднината в мача, след като топката попадна в Димитър Илиев след центриране отдясно, но изстелът му от малкото наказателно поле мина на сантиметри от лявата греда. В ответната атака на Спартак, Орлин Орлинов бе изведен сам срещу Акалски. Нападателят обаче се забави и стреля, но ударът му вече бе блокиран от защитник на домакините. Гостите спечелиха корнер, след който удар на Иванович с глава бе блокиран от Акалски.
 
В 29-ата минута Спартак направи нова страхотна атака, в която Иван Найденов бе изведен отляво, напредна и стреля остро по земя, но топката мина на половина метър от дясната греда.

В 44-ата минута съдията Ахмед Ахмед спести червен картон на Акалски, който спря изключително грубо нахлуващия Иван Найденов. Реферът обаче показа само жълт картон. До края на първото полувреме тимът от Варна направи нови пропуски, най-сериозният от които бе в 45-ата минута, когато Иванович стреля отдясно по диагонала, но топката премина съвсем близо до лявата греда, като преди това премина през куп футболисти. Така на почивката двете единици на таблото останаха непроменени.
 
През втората част гостите също започнаха по-активно, като в 47-ата минута след центриране отдясно в наказателното поле на Локо Пловдив, Моралес стреля с глава, но ударът му се оказа неточен.
 
В 62-ата минута Локо Пловдив успя да стигне до второ попадение, след като Делибашич намери с глава топката и я изпрати в мрежата на Спартак, но голът бе отменен заради съмнителна засада.

От този момент нататък на терена имаше само един отбор и това бе тимът на Спартак. Варненци започнаха да нападат вихрено вратата на Акалски и трябваше да вкарат няколко гола. Нападателите на тима обаче се оказаха много безотговорни в решителните моменти на срещата и пропиляха стопроцентови положения за гол. Така, след като не успяха да хванат Фортуна, накрая самите те бяха наказани с късен гол.

В 73-ата минута Орлинов получи  топката в наказателното поле на Локо Пловдив, преодоля защитник в черно-бяло и останал очи в очи с вратаря, пропиля шанса си. До края на срещата пропуски на Орлинов, Иванович, Найденов и Малинди лишиха гостите от победата.

И както гласи правилото – ако не вкарваш, ти вкарват. Буквално в края на мача – в последната минута от даденото 3-минутно продължение, домакините стигнаха до решителния втори гол, с който скършиха упоритостта на Спартак.

В 93-ата минута Дани Кики наказа Спартак за хилядите пропуски и след центриране на Даксон с глава вкара решаващо попадение, буквално в края на продължението, дадено от съдията.
 
 
КЛАСИРАНЕ:

  Отбор Точки Мачове Победи Равни Загуби Голова разлика
1.  Левски 45  19  14  34 - 10 24 
2.  ЦСКА 44  19  13  37 - 13 24 
3.  Черно Море 36  19  11  28 - 12 16 
4.  Литекс 35  19  10  26 - 14 12 
5.  Локомотив (Сф) 34  19  10  28 - 14 14 
6.  Славия 30  19  27 - 20
7.  Локомотив (Мз) 29  19  26 - 19
8.  Сливен 24  19  22 - 24 -2 
9.  Локомотив (Пд) 24  20  25 - 31 -6 
10.  Черноморец (Бс) 23  19  22 - 26 -4 
11.  Пирин (Бл) 18  19  11  16 - 31 -15 
12.  Миньор (Пк) 18  19  13 - 29 -16 
13.  Вихрен 16  19  13  13 - 26 -13 
14.  Спартак (Вн) 16  20  10  13 - 28 -15 
15.  Ботев (Пд) 15  19  10  15 - 29 -14 
16.  Беласица 14  19  11  14 - 33 -19


 

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки