Хандбалистите на Локомотив Металекс Билд: Александър Евтимов унищожава клуба

Колапсът във варненския хандбален клуб Локомотив е предизвикан от клубния шеф Александър Евтимов, това стана ясно на пресконференция, дадена от бивши и настоящи състезатели на клуба. Някой от тях не издържаха на напрежението и унижението и напуснаха тима по пътя си да се развиват и да играят любимата игра. Треньорът Христо Йорданов се разплака пред журналистите заради безпътицата, която е сполетяла отбора от действията на спонсора. Капитанът Станимир Казаков, един от най-опитните и дългогодишни състезатели не само за варненския клуб, но и за страната ни, изложи същината на проблемите.

Хандбалистите на Локомотив Металекс Билд: Александър Евтимов унищожава клуба

Колапсът във варненския хандбален клуб Локомотив е предизвикан от клубния шеф Александър Евтимов, това стана ясно на пресконференция, дадена от бивши и настоящи състезатели на клуба. Някой от тях не издържаха на напрежението и унижението и напуснаха тима по пътя си да се развиват и да играят любимата игра. Треньорът Христо Йорданов се разплака пред журналистите заради безпътицата, която е сполетяла отбора от действията на спонсора. Капитанът Станимир Казаков, един от най-опитните и дългогодишни състезатели не само за варненския клуб, но и за страната ни, изложи същината на проблемите.

“Никой не ни дава обяснение. Г-н Евтимов не ни брои за живи. От доста време насам е изключил телефона си и не желае да разговаря с нито един от нас. Не знаем какво да правим. Нямаме пари. Няма къде да тренираме, защото достъпът до залата е ограничен със заповед на Александър Евтимов. Едвам се събрахме за мача в Шумен. Отборът ни е 8 пъти шампион на страната и 6 пъти носител на купата. Срам ни е да срещаме хората по улиците. Те смятат, че всичко е наред, а не знаят “обратната” страна. От август миналата година не сме получавали заплати, много играчи лекуват контузии с последните си пари, болници се канят да ги съдят. Клубът е с много задължения от всякакво естество. Поне нашият шеф да ни събере и да ни каже, че се отказва от хандбала. Ще го разберем. Така ще можем да вземем вече конкретно решение. Само Кирчо Василев на този етап мисли за отбора и помага с каквото може”, през сълзи заяви Казаков.

Всички присъстващи момчета от отбора го подкрепиха единодушно. Те бяха категорични, че Евтимов умишлено иска да унищожи отбора. Той забранявал на състезателите да влизат в залата за тренировки, по-точно ги карал сами да си плащат часовете за тренировки.

“Този човек забрани на юношите на отбора да тренират и да играят с нас. Трудно се събираме за мачовете. Предстоят плейофи. Не знаем какво ще се случи занапред. Не знаем дори, дали въобще ще тренираме. Не сме очаквали подобно нещо. Ние сме лицето на хандбала в България, а той се подигра с нас, като ни остави на произвола на съдбата”, заяви Христо Йорданов.

Всички състезатели бяха категорични, че искат да продължат участие в първенството и дори имат желание да станат шампиони. Това обаче не зависи от тях.
“Отборът се разбива умишлено. Това е факт. Затова напуснах. Дължат ми пари”, каза вратарят Иван Иванов.
“Не се обръща внимание на здравето ни. За мен това е най-важно в спорта. От началото на годината сме пълни аматьори, по принуда. Имам проблеми с коляното, а нямам пари за магнитен резонанс. Това ли заслужавам”, каза Пенчо Рачев.

Железничарите дори споменаха, че отборът има задължения от близо 100 000 лв. Те пък имали забрана да участват в срещите на националния отбор. Според играчите по техния път вече вървят жените, които стоят гладни и почти без заплати.

Сега се очаква Общо събрание на клуба (22 април), на което може да има яснота за бъдещето на Локо. Но тогава ще е късно, защото преди това стартират плейофиге. Всички хандбалисти обаче заявиха, че се надяват поне да се отърват от Александър Евтимов, за да търсят спасителен вариант. На пресконференцията присъстваха и представителки на женското направление, които се изказаха с погнуса за всичко, което се случва с тима.


Мнението на другата страна - Босът на железничарите: Обвиняват ме хора без морал и чувство за благодарност

Александър Евтимов посрещна спокойно упреците на неговите подопечни. „Тези момчета, които дадоха тази пресконференция, нямат морал и благодарност. За последните 5 г. те са получили много по-големи суми от тези в договорите им. Раздавал съм и извънредни премии, макар че в договорите им бяха фиксирани предимно права, а не задължения. Защо тогава не даваха пресконференции?”, заяви Евтимов.

Той призна, че е сменил статута на хандбалистите през декември, тъй като не е доволен от играта и резултатите на тима. “Дали статутът е професионален или друг, постигнатото беше едно и също и стояхме на едно място. За 5 г. сме изиграли само един голям мач в Европа - при победата над датчаните. Последно по старата схема платих на 20 декември. След смяната на статута от януари давах една обща сума на месец, която не е никак малка, и тя се разпределяше от директорите в клуба. Пари на момчетата се полагаха, ако тренират по 4 пъти седмично. Никой от тях не го е направил, но въпреки това взеха по една заплата тази пролет“, допълни спонсорът.

Евтимов отрече да е забранявал на националите да играят в Израел и на юношите да обличат екипа на мъжкия тим. “Казах само на тримата контузени национали да не играят, защото рискуват здравето си и на техните постове може да ползват здрави състезатели на други отбори. Що се отнася до юношите ни, треньорът на старшата е помолил да не са включвани в мъжете, тъй като им предстоят държавни финали, на които ще се борят за титлата. За залата? Разпоредих да не плащат тренировките на мъжете заради протеста им преди мача с Добруджа и некоректно отношение“, допълни Евтимов.

Относно изявлението на Борислвав Борисов и другите, че са изгонени от квартири и не им вдигал телефона, както и на Иван Иванов-Змея, че е напуснал заради неполучени пари, бизнесменът отсече: “За квартирите е абсолютна лъжа. Специално Борисов живя 4 г. в мой апартамент. Това че не съм вдигал телефона на момчетата също е абсурдно. Нека този, на който не съм вдигнал, да го каже открито. Змея пък, когато си тръгна един петък, му казах в понеделник да дойде да си вземе парите. Те бяха в клуба. Той не пожела да ги получи и предаде на друг човек да не го чакам.“

Относно визираните задължения между 60 000 и 100 000 лв. (споменати от хандбалистите) Евтимов коментира: “Всеки клуб има задължения. Тези до декември 2008 на нашия клуб са мой ангажимент и остават мой. Аз ги изплащам поетапно и ще го правя, докато ги погася. Няма обаче никакъв проблем друг човек да поеме клуба на чисто. На общо събрание на 22 април Металекс Билд ще отпадне от името на клуба и занапред той ще се казва Локомотив. По този начин по-лесно ще се набират средства за клуба, защото никой не дава такива, докато има основен спонсор.“

В заключение Евтимов потвърди, че повече няма да даде нито лев на мъжкия тим на Локо, както заяви още преди 10 дни.


*използвани са материали на в-к "Черно море"
 
Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки