Да Силва: Благодаря на Господ, че ми отвори вратите към велик клуб като ЦСКА

Играчът при червените за следващите 3 години

Да Силва: Благодаря на Господ, че ми отвори вратите към велик клуб като ЦСКА
Във вторник вечерта ЦСКА изненада феновете си с трансфера на 21-годишния нападател Евандро да Силва.
 
Той е роден на 14 януари 1997 година в Месиас, висок е 174 сантиметра и тежи 71 килограма. Играе с двата крака, но по-силен е десният му. Пристигна на "Армията" от бразилския втородивизионен Коритиба. Медиите в Бразилия пък разкриха, че Евандро да Силва е подписал договор с ЦСКА за три години.
 
Това означава, че той се е обвързал с червените до края на сезон 2020/21. През 2018 година младокът е изиграл 7 мача в щатското първенство Паранаензе 1, в които е отбелязал 1 гол. В кариерата си е викан в разширения състав на бразилския национален отбор. Бил е на лагер със селесао през месец септември 2016 година за световните квалификации с Колумбия (2:1) и Еквадор (3:0). Тогава тренира под ръководството на Тите, но не попада в групата за мачовете.
 
В профила си в една от социалните мрежи Евандро да Силва заяви, че ще направи всичко по силите си, за да напише история с ЦСКА. Ето как той коментира трансфера си на "Армията": 
 
"Първо искам да благодаря на Бог, че винаги ми е давал благословията си и е правил така, че да успявам, а сега ми отвори вратите към велик клуб. Благодаря на съпругата си Аманда, че винаги е на моя страна - не само в добрите, но и в трудните моменти. Трябва да знае, че е много важна част в моя живот, както и дъщеричката ми Али. Пожелавам си да изкараме незабравими мигове заедно.
 
Благодаря на семейството си, че никога не спря да мечтае с мен и ме подкрепяше в решенията ми. Благодаря на мениджърите ми Бернардо Силва и Марсело Вержинели, с които заедно осъществих мечтата си. Благодаря на ЦСКА, че ме направи част от това велико семейство. Като състезател обещавам, че ще давам най-доброто от себе си на игрището. Надявам се, че ще напиша история с този клуб с помощта на новите си съотборници", написа Евандро.
 
Нападателят говори кратко и пред медиите в Бразилия. 
 
"Пристигнах в България. Преминах тестове и подписах договор. Бях много щастлив от възможността да защитавам цветовете на толкова популярен клуб. Надявам се, че ще постигнем много неща", заяви той. 
Да Силва сподели няколко думи и за бившия си тим Коритиба. 
"Изкарах в отбора шест незабравими години, всеки ден научавах по нещо ново и разбирах какво е да съм професионалист. Благодаря на съотборниците си, треньорите, хората в клуба. Както и на феновете, които ме подкрепяха, спираха ме по улиците, за да научат нещо за мен и отбора", каза Евандро.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки