Световното в София може да е последно за суперзвезда в шорттрека

Секссимвол, бивш бейзболист, любител на хамбургери и лудо влюбен – това е Чарлз Хамлин

Световното в София може да е последно за суперзвезда в шорттрека
Малко повече от 20 дни остават до световното първенство по шорттрек в София, което ще се проведе в зала „Арена Армеец” от 8 до 10 март. Шампионатът на планетата ще доведе у нас 10 олимпийски шампиони и поне два пъти повече олимпийски медалисти и призьори от световни и европейски първенства.
 
Това гарантира невиждано шоу на висока скорост в сърцето на столицата. Всички, които искат да качат адреналина си и да станат свидетели на страхотни битки на леденото поле, могат да го направят без проблем, след като организаторите обявиха ВХОД СВОБОДЕН за всички дни на надпреварата. 
 
Безспорно най-голямата звезда на шампионата в София ще е канадецът Чарлз Хамлин. Роденият преди 34 години в Левис (Квебек) състезател не е сигурен точно колко са медалите му от големи първенства. Той е 3-кратен олимпийски шампион, като има още сребърен и бронзов медал, а с 5-те си отличия от игри се нарежда на 6-о място в ранглистата на най-титулуваните шорттрекисти сред мъжете и жените за всички времена. Освен отличията от олимпиадите във Ванкувър, Сочи, Торино и ПьонгЧанг, Чарлз има и 12 световни титли, както и 24 медала от останалите два благородни метала.
 
 
Първоначално Хамлин смята да сложи край на кариерата си след края на успешния за него сезон 2017/2018, когато въпреки лекото разочарование на игрите в Корея, където печели само 1 медал – бронз в щафетата, канадецът става абсолютен световен шампион в крайното класиране на домашното си първенство в Монреал. Това всъщност е и неговата първа такава титла на шампионат на планетата, която идва точно 20 г. след трофея, спечелен от легендарния му сънародник Марк Ганьо. Освен това Хамлин се окичва с още два златни медала – на 1000 м и на 1500 м, както и със сребро в щафетата на 5000 м. Всъщност това, като чели връща апетита му за победи и след надпреварата той променя намеренията си за отказване от спорта.
 
„Това не е краят. Все още в сърцето и ума ми гори огънят, който ме връща на пистата отново и отново. Ако сега кажа стоп – ще съжалявам, а аз не искам да се случи така. За това ще остана поне още един сезон и тогава ще помисля отново дали да сложа точката”, заяви преди година Чарлз, за когото световното първенство в София може да се превърне в бенефис.
 
 
Състезателят, който носи прозвището Локомотива от Сейнт-Жули, започва да се занимава с шорттрек, след като гледа по-малкия си брат Франсоа на едно от първите му състезания. Там 2 години по-големият Чарлз се влюбва в този спорт и решава да зареже бейзбола и да се прехвърли на пързалката. Отначало двамата братя започват тренировки под ръководството на баща си, а сега заниманията са 6 пъти на седмица, по два пъти на ден, по 2-3 часа на пързалката „Maurice Richard Arena” в Монреал.  
 
Благодарение на спорта Чарлз се отличава със здрава физика, която му носи и признание в една по-различна сфера от спортната и става един от секссимволите на Канада. След най-успешната си олимпиада – тази във Ванкувър, той попада в класацията на списание „Hello” – Топ 50 на най-красивите канадци за 2010 година. Освен този приз Хамлин печели 10 пъти титлата Шорттрекист №1 на годината в родината си, както и веднъж тази за Спортист №1 на страната си. 
 
 
За да поддържа перфектна форма и да е винаги в кондиция за тренировка, звездата похапва плодове, зеленчуци, енергийни вафлички, ядки и любимото си шоколадово мляко. Признава обаче, че голямата му страст са менютата в „Макдоналдс”. Тях обаче е ограничил до минимум, поне докато все още е активен спортист. Позволява си да хапва там само веднъж в месеца.   
 
На игрите във Ванкувър Чарлз става известен не само с двата си златни медала, но и с целувките, които той и тогавашната му приятелка Мариан Сан-Желе (също олимпийска медалистка в шорттрека) си размениха след триумфа му на 500 м. След игрите в ПьонгЧанг пък двамата дори говореха за отказване от спорта и правеха планове да станат семейство, но около месец по-късно изненадващо обявиха раздялата си. Те споделиха, че си остават приятели, но слагат край на 10-годишната си връзка.
 
 
И двамата обаче не остаха дълго сами. В момента са щастливо влюбени, като Мариан ревниво крие половинката си, докато Чарлз преди няколко месеца показа новата си любима – телевизионната водеща и актриса Женевие Тардиф. Връзката им се развива много бързо и бурно и само 3 месеца след началото й двамата заживяват заедно в апартамента на Хамлин. Наскоро пък те си купиха къща с голям двор за кучето на красивата блондинка - Стела, което спортистът вече обожава и дори му направи собствена Инстаграм страница. Новото им жилище е с три спални и Чарлз и Женевие вече говорят, че те няма да останат празни за дълго, защото искат да имат дете. 
 
„Говорили сме за това, правим планове, но всичко е Божа работа”, призна шампионът.

 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки