Кейн се завърна с гол, но Тотнъм потъна в Бърнли (ВИДЕО)

"Шпорите" остават на пет точки от върха

Кейн се завърна с гол, но Тотнъм потъна в Бърнли (ВИДЕО)

Третият във временното класиране на Англия Тотнъм не успя да победи Бърнли в мач от 27-ия кръг на Висшата лига и загуби с 2:1.

В състава на днешните гости се завърна голямата им звезда Хари Кейн, който не бе играл за "шпорите" от загубата от Манчестър Юнайтед на "Уембли". 

В първите минути лондончани играеха повече с топката, но домакините бяха по-агресивни, когато тя беше в тяхно притежания. Голови положения липсваха, въпреки че още в третата минута Юго Лорис трябваше да се намесва. Директно след ъглов удар топката можеше да се озове в мрежата, ако французинът не бе видял навреме опасността.

В 17-ата минута Хари Кейн стреля опасно, но топката мина малко встрани. Към края на полувремето и двата отбора стигнаха до добри ситуации. Първо Том Хийтън се справи с удар на Ериксен. Бърнли отговори с хубав изстрел на Ашли Барнс. След като месец и половина не игра поради контузия, Кейн постепенно ще намира оптималната си форма, но много бързо показа, че е фактор и в този мач. В 38-ата минута той бе оставен непокрит и стреля с глава, но ударът бе слаб. 

След почивката "шпорите" продължиха да имат голямо преимущество по отношение владението на топката. Това обаче не се изразяваше в голови ситуации. Хари Кейн пробва да изненада Хийтън с далечен удар. Изстрелът на английския национал бе великолепен и топката летеше към мрежата, но вратарят се намеси. 

Бърнли успя да поведе в 57-ата минута. След ъглов удар Крис Ууд се извиси и с глава прати кълбото покрай Лорис. Бившият нападател на Лийдс отбеляза шестия си гол в последните си осем мача за първенството. Отговорът на гостите дойде относително бързо и голмайсторът бе очакван. Хари Кейн изравни в 65-ата минута. Той получи топката от Роуз, който го изведе директно с подаване от тъч, навлезе в наказателното поле и елегантно прати топката покрай Хийтън. 

Победното попадение за домакините дойде седем минути преди края, когато точен бе Барнс, донасяйки изключително ценни три точки за своя тим. Така Бърнли записа втора поредна победа в шампионата и вече е 13-ти с 30 точки, докато Тотнъм може би вижда край на шампионските си амбиции, след като изостава на пет точки от върха, а след мача на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед тази разлика може да стане осем.

Тиаго Силва ще продължи във Флуминензе

Ветеранът се разделя с Челси през лятото

Ас на Лайпциг е с тежка травма, ще пропусне Евро 2024

Австрийският национал няма да може да играе в надпреварата

Хетафе преговаря с Юнайтед за нов наем на Грийнууд

Той играе доста успешно в испанския тим

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), но отборът му не успя да победи (ВИДЕО)

Тимът на българина завърши 3:3 с Университатя Клуж

Монца открадна точка от Лацио в последния момент (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха равенство 2:2

ПСЖ вади 80 милиона евро за Тюрам от Интер през лятото

Парижани искат на всяка цена френския национал

Нюкасъл не срещна никакви трудности с Бърнли (ВИДЕО)

"Свраките" вкараха четири гола на противника

Реал (Мадрид) смачка Кадис и може да стане шампион още днес (ВИДЕО)

"Кралете" надвиха противника с 3:0

Уест Хем може да загуби Калвин Филипс до края на сезона

Халфът е получил контузия

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки