Сензациите в пресата: Лудогорец праща съгледвач на Ференцварош – ЦСКА

Жоро Илиев подписал с Локо Пд за 6 месеца; Армейците задържат Гълъбов за постоянно

Сензациите в пресата: Лудогорец праща съгледвач на Ференцварош – ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 25 юни:

 

„Тема спорт”: Лудогорец праща съгледвач на Ференцварош – ЦСКА

 

Лудогорец ще изпрати свой човек да разузнава на живо Ференцварош в Австрия. От неделя съперникът на разградчани в първия квалификационен кръг на Шампионската лига също е в алпийската страна на лагер. Преди това първенецът на Унгария се готви в Словения. Досега Фради, както е прякорът на клуба, изигра две контроли - със словенските Целие (2:0) и Мура (4:1). Първата проверка в Австрия е с родния ЦСКА. Мачът е на 27 юни (четвъртък) от 19:00 часа. Ференцварош е отседнал в Бад Харинг. В същото градче се готви и Лудогорец. Почти сигурно мачът на унгарците с армейците ще бъде изгледан от помощника на Стойчо Стоев - Станислав Генчев. Самият Стоев ще е ангажиран с воденето на тима си в последната контрола от лагера в Австрия. В четвъртък от 19:00 часа разградчани играят с румънския Ботошани. Утре пък е най-престижната проверка на отбора - с украинския шампион Шахтьор Донецк. Спарингът е в Куфщайн, който е на 12 километра от Бад Харинг. Почти сигурно и Ференцварош ще прати свой човек на мачовете на Лудогорец с Шахтьор и Ботошани.

От вчера с Фради вече тренира и грузинският национал Лаша Двали. Той пропусна лагера в Словения заради мачовете си с Грузия от квалификациите за Евро 2020. "От момчетата разбрах, че тренировките са здрави, но така трябва да бъде, за да влезем във форма за мачовете с Лудогорец. Аз също се готвих добре в националния отбор, така че бързо ще вляза в час. Сблъсъкът с българите е само първата стъпка към групите на Шампионската лига, което е и нашата цел. Лудогорец разполага със силен отбор с качествени футболисти. Тепърва ще се запознаваме с тях", каза 24-годишният защитник пред клубната телевизия на Ференцварош.

 

„Меридиан мач”: Жоро Илиев подписал с Локо Пд за 6 месеца

 

Третият в анкетата сред професионалните футболисти за най-добър играч през отминалия сезон в Първа лига Георги Илиев потвърди, че е подписал договор за 6 месеца с Локо (Пд). „Щастлив съм от това и изобщо не съм се колебаел къде да продължа, след като получих офертата от Локо. Искам да играя в първия кръг от новото първенство срещу Черно море. Във Варна имам много приятели, но и хора, които загубиха доверието ми", коментира вчера Георги Илиев. Той трябва да изиграе 13 мача, за да се изкачи на върха в класацията на играчите с най-много мачове в елита за всички времена.

В основата на трансфера са треньорът Бруно Акрапович, помощникът му Александър Тунчев и други приближени на Христо Крушарски, които успяха да се преборят с вътрешната опозиция в лицето на Чавдар Цветков и да убедят боса, че опитният халф може да помогне, както в предстоящите съвсем скоро важни мачове, така и за израстването на младите момчета в състава. Чаво бе коментирал, че и Христо Бонев е против привличането на Георги Илиев, което не е съвсем така.

 

„Тема спорт”: ЦСКА задържа Гълъбов за постоянно

 

ЦСКА ще задържи централния защитник Пламен Гълъбов за новия сезон. През последните 2 години той беше под наем в Етър, но щабът на армейците е решил, че вече може да им свърши работа. Гълъбов се очертава като алтернатива заедно с Нуно Томаш на Чорбаджийски и Бодуров. Четиримата централни бранители на този етап получават равни минути в проверките. ЦСКА имаше предложение от Етър за трето преотстъпване на Гълъбов. Армейците обаче са се отказали от тази възможност.

Показателно е, че болярите вече привлякоха централен защитник - Александър Дюлгеров, което означава, че не разчитат на привличането на Гълъбов. Роденият в Шумен бранител има 3 участия в елита. В дебюта си през август 2016 г. беше изгонен при гостуването на Верея (0:1). През последните 2 сезона Гълъбов натрупа 42 шампионатни участия за Етър, а в елита има и още 28 за Литекс. Защитникът игра по 45 минути в първите две контроли на ЦСКА - с Локо ГО и Прибрам.

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки