Меси с червен картон при отмъщението на Аржентина за финала преди три години (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Гаучосите" надвиха Чили за бронза на Копа Америка

Меси с червен картон при отмъщението на Аржентина за финала преди три години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аржентина е бронзовият медалист на Копа Америка 2019. "Гаучосите" си отмъстиха на днешния си съперник Чили за загубата във финала на надпревата преди три години, когато чилийците грабнаха златото след дузпи, като днес спечелиха с 2:1. 

Мачът се отличи с доста атакуващ футбол и от двата отбора и с два червени картона, получени от Гари Медел и звездата на аржентинците Лионел Меси.

Срещата започна добре за аржентинците, като още в 7-та минута Агуеро стреля неточно, а пет по-късно нападателят на Сити откри резултата. 

В 20-та минута Лео Меси стреля, но Ариас спаси. Само две по-късно Паоло Дибала удвои аванса на "гаучосите". 

Мачът изглеждаше да е безпроблемен за аржентинците, но в 37-та минута Лео Меси и Гари Медел влязоха в сериозна разправа, при която главният съдия изгони и двамата преди почивката. Това беше едва вторият червен картон на Меси в кариерата му, като първият е от 2005г. при дебюта му за националния отбор.

След полувремето Чили започна много по-активно и в 59-та минута Артуро Видал намали за 1:2. 

Аржентина вдигна темпото веднага след попадението и малко след час игра Паредес и Таляфико стреляха опасно, но и в двата случая топката мина покрай целта. 

В 72-та минута Варгас стреля точно, но в ръцете на Армани, а в самия край Чили спечели пряк-свободен удар на добра позиция, но Артуро Видал изпрати топката покрай целта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки