Доминацията на Марк Маркес в Германия и MotoGP продължава

Испанецът триумфира за десета поредна година в състезанието за Голямата награда на Германия

Доминацията на Марк Маркес в Германия и MotoGP продължава

Световният шампион в клас MotoGP Марк Маркес с Хонда триумфира за десета поредна година в състезанието за Голямата награда на Германия от световния шампионат по мотоциклетизъм. Испанецът, който потегли от първа позиция, спечели категорично с време 41:08.276 минути, записвайки седми последователен успех на пистата "Заксенринг" в Кралския клас.

Това беше пети успех за сезона за ибериеца и общо 49-и в кариерата му. Втори на 4.587 секунди остана друг испанец Маверик Винялес с "Ямаха", а трети на 7.741 секунди се нареди британецът Кал Кръчлоу с Хонда, който отново заслужи място на подиума след първия старт на сезона в Катар през март.

В борбата за четвъртото място между съотборниците в Дукати италианецът Данило Петручи изпревари сънародника си Андреа Довициозо с по-малко от десета от секундата. Петручи финишира на 16.577 секунди зад победителя, а Довициозо остана пети на 16.669 секунди.

Петкратният световен шампион Маркес, който се стреми към четвърта поредна титла, води убедително във временното генерално класиране след 9 от 19 старта със 185 точки. Втори е Довициозо със 127, а трети е Петручи със 121 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки