IAAF потвърди дисквалификацията на осемте руски лекоатлети

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации потвърди решението за двегодишни дисквалификации на осемте руски лекоатлети, чиито допинг проби дадоха положителни резултати за съдържание на забранени препарати, съобщи немската информационна агенция DPA

IAAF потвърди дисквалификацията на осемте руски лекоатлети
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации потвърди решението за двегодишни дисквалификации на осемте руски лекоатлети, чиито допинг проби дадоха положителни резултати за съдържание на забранени препарати, съобщи немската информационна агенция DPA. Първоначално наказания на лекоатлетите бяха наложени от Руската федерация по лека атлетика (ВФЛА). Сред дисквалифицираните фигурират имената на известните състезатели в дисциплината спортно ходене Владимир Канайкин, световен рекордьор на 20 километра, Алексей Воеводин, бронзов медалист на 50 километра от Атина 2004.

Според официалния сайт на  IAAF, двегодишни наказания ще понесат и Игор Ерохин, Виктор Бураев, Сергей Морозов, Анатолий Кукушкин. Сред тях ще попадне и Роман Усов, който в последните няколко години се състезава в дисциплината бягане с препятствия. Международната асоциация наложи наказание и на Юлия Смирнова, която не фигурира в списъка на ВФЛА.

На 9 септември ВФЛА отстрани Канайкин, Воеводин, Ерохин, Морозов и Бураев, поради положителни резултати за съдържание на еритропоетин (EPO) в кръвта, а Усов и Кукушкин за употреба на стимуланта карфедон. Смирнова е санкционирана за употреба на стрихнин. Федерацията е внесла предупреждение срещу руския спортист Антон Жаров, за наличие на канабиноиди (психотропни вещества, съдържащи се в марихуаната).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки