ПРИКАЗКАТА В ПАРИЖ ПРОДЪЛЖАВА! Гришо отвя и Тийм! (ВИДЕО)

Българинът на четвъртфинал след 6:3, 6:2 за 72 минути

ПРИКАЗКАТА В ПАРИЖ ПРОДЪЛЖАВА! Гришо отвя и Тийм! (ВИДЕО)
Григор Димитров разби петия в световната ранглиста Доминик Тийм с 6:3, 6:2 и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж.

Всичко в играта на Гришо се получаваше днес и той за първи път в кариерата си продължи напред във френската столица след 72 минути игра в парижката зала "Берси".

Първият сервис влизаше, а успеваемостта му на в тези случаи бе плашеща – близо 90%. Макар да не изигра лош двубой, Тийм не можеше да поддържа високото ниво на съперника си.

Бившия №3 бе изключително агресивен през цялата среща и рискованите му удари почти винаги намираха целта. Тактически Григор също надиграваше систематично опонента си, пише tenniskafe.com.

След като до четвъртия гейм и двамата печелеха подаванията си на 0, при 1-2 Тийм изостана с 0-30. Австриеца изпълни два много добри начални удара и изравни. Последва нов хубав сервис, но Димитров се защити много добре, спаси още няколко добре насочени удара на противника си и успя да си осигури брейкбол, благодарение на бекхенд слайс, който контрира излизането на мрежата на Доминик.  При точката за пробив Григор навлезе в корта и принуди опонента си да сгреши – 3-1.

Първият по-напрегнат момент за българина дойде при 4-2, когато Тийм поведе с 30-15, но първата ни ракета също реагира с добри сервиси и стигна до обрат и точка за спечелване на гейма. Последва изкусна къса от световния №5 и дюс, но Димитров не се разколеба от този развой и затвори подаването си с бекхенд уинър една разиграване по-късно.

Григор поддържаше много агресивна игра и това беше близо да му донесе дюс в осмия гейм, като брилянтен минаващ удар от бекхенд заслужи аплодисментите на Тийм. Великолепното представяне на най-добрия ни тенисист обаче продължи, той ръководеше разиграванията, рискуваше често и почти не грешеше. Поредната образцова точка му донесе три сетбола и не допусна изненада – 6-3.

В спор за място на полуфиналите Григор ще се изправи за първи път в кариерата си срещу Кристиан Гарин. По-рано днес 23-годишният чилиец надви в 3 сета Жереми Шарди след близо два часа и половина игра. Любопитен е фактът, че в предишните два пъти, в който Димитров победи Тийм, впоследствие печели и трофея (Бризбън 2017 и Лондон 2017).
Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки