ОБЗОР: Равен остави Лестър още по-далеч от Ливърпул (РЕПОРТАЖИ)

Челси се издъни у дома срещу Борнемут, вижте всички резултати тук

ОБЗОР: Равен остави Лестър още по-далеч от Ливърпул (РЕПОРТАЖИ)

Преследвачът на Ливърпул във Висшата лига Лестър завърши само 1:1 при домакинството си на Норич в мач от 17-ия кръг на английското първенство. 

"Лисиците" доминираха през почти целия мач, но така и не успяха да вземат трите точки. След равностойни първи 20 минути "канарчетата" поведоха с гол на Теему Пуки в 26-та минута. 

Само 12 минути по-късно обаче Лестър изравни, след като Тим Крул се опита да спаси удар с глава от корнер, но вместо това вкара топката в собствената си врата. 

След почивката Лестър доминираше напълно, но удари на Варди и Ндиди бяха спасени от Крул. Така Лестър събра 39 точки и вече е на точно 10 зад Ливърпул, докато Норич остават предпоследни с 12.

В мач по същото време Челси изненада всички и загуби от Борнемут 0:1 на "Стамфорд Бридж". Така втори пореден кръг момчетата на Франк Лампард не взеха и точка във Висшата лига, след като преди седмица отстъпиха на Евертън. 

Мачът реално се игра само на една врата, но гостите бяха клинични при малкото си възможности и противно на логиката победиха. Още до почивката Челси можеше да води поне с 3:0, но удари на Маун, Емерсон и Ейбрахам бяха спасени или неточни. 

След полувремето отново Емерсон и Ейбрахам бяха най-активните в състава на "сините", но голът така и не идваше.

В крайна сметка попадение бе отсъдено, но в полза на гостите. В 85-та Дан Гослинг беше оставен непокрит в наказателното поле, след като след корнер топката бе върната към дузпата и там футболистът в червено-черно прехвърли Кепа с гръб към вратата, за да прати кълбото зад гол линията. 

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВИЖТЕ ТУК

Всички резултати от днешните мачове във Висшата лига:

Ливърпул - Уотфорд 2:0
Челси - Борнемут 0:1
Лестър - Норич 1:1
Бърнли - Нюкасъл 1:0
Шефилд - Астън Вила 2:0


19:30ч.
Саутхемптън - Уест Хям

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки