Местят световната купа по акробатика от Бургас в София

България ще бъде представена само от смесената ни двойка – Мариела Костадинова и Теодор Великов

Местят световната купа по акробатика от Бургас в София

Световната купа по акробатика, която трябваше да се проведе от 3 до 5 април и  да е първото състезание в новата „Арена Бургас“  е преместено в София в „Асикс Арена“. Причината е, че залата в морския град, която трябва да бъде най-голямата у нас няма да бъде готова, съобщи генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов.

 
„Преди седмица получихме писмо от община Бургас в което бяхме запознати с факта, че залата няма да бъде завършена в определените срокове и няма да бъде готова да изпълни изискванията за състезание от нашия ранг.  Това ни принуди да свикаме извънреден управителен съвет и решихме да преместим състезанието в София. В този период само Асикс Арена е свободна така, че тя ще е домакин“
 
Според Костадинов до преди нова година залата в Бургас не е била покрита, а предстои отново документите за финансиране да бъдат разгледани отново в Министерски съвет. 
 
„Община Бургас и кметът Димитър Николов правят каквото могат, но не всичко зависи от тях. Има изпълнители, подизпълнители. Много е некомфортно, защото трябваше да информираме Международната федерация за тази промяна. Не бяхме сигурни, че FIG ще ни разреши да променим града и да проведем световната купа, а това е свързано с финансови загуби, защото има глоби, които федерацията налага за неизпълнен договор. Благодарим на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, те ще ни помогнат финансово, защото с преместването на състезанието в София разходите ни се увеличават. Така ще можем да преодолеем поне от части финансовия проблем, който стой пред нас“, допълни Недко Костадинов.
 
700 са подадените  заявки за участие в световната купа и в международния турнир, който ще се проведе успоредно с нея. На 4 февруари изтича срокът за подаването на поименните заявки. 
 
В турнира за световната купа България ще бъде представена само от смесената ни двойка – шампионката от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Теодор Великов. 150 ще са спортистите ни записани в международния турнир. 
 
Двете състезания ще се последна проверка преди световното първенство, което ще се поведе в края на март в Женева (Швейцария).
 
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки