ТРИЛЪР! Карлос Тевез измъкна титлата под носа на Ривър и хвърли в екстаз Бока Хуниорс!

Лидерът преди последния кръг стъпи накриво и завърши само 1:1 с Атлетико Тукуман и изпусна питомното

ТРИЛЪР! Карлос Тевез измъкна титлата под носа на Ривър и хвърли в екстаз Бока Хуниорс!

 Новият шампион на Аржентина се казва Бока Хуниорс, който измъкна титлата от ръцете на Ривър Плейт в последните минути на сезон 2019/2020 година. Митичният стадион "Ла Бомбонера" изживя поредна легендарна вечер в своята история, която донесе 34-ата титла на "генуезците". Капитанът Карлос Тевес донесе победата с 1:0 над водения от Диего Армандо Марадона Химнасия Ла Плата в мача от 23-ия последен кръг на местната Суперлига. Карлитос беше точен със силен удар в 72-ата минута, пращайки в екстаз феновете на най-обичания тим в Аржентина.

През това време лидерът до този момент в шампионата и вечен враг на "синьо-жълтите" - Ривър, стигна само до 1:1 в гостуването на Атлетико Тукуман. Хавиер Толедо даде аванс на домакините в 19-ата минута, а Матиас Суарес изравни в 35-ата минута и този резултат не се промени до последния съдийски сигнал. Така Бока изпревари "милионерите" и триумфира с 48 точки, докато "червено-белите" завършиха сезона с 47 точки, пропускайки уникален шанс да спечелят първата си титла в Аржентина от 2014 година.

"Милионерите" останаха с рекордните 36 титли, а най-успешният треньор в историята на клуба - Марсело Гаярдо, продължава да печели всичко възможно, но не и титлата на страната. Играчката, както наричат специалиста, има 11 трофея начело на клуба, два от тях са Копа Либертадорес, но остана на този етап с шест шампионски титли на Аржентина с фланелката на Ривър и без нито една като треньор.

Пред около 50 000 зрители на "Ла Бомбонера" и над 35 000 на стадион "Монументал Хосе Фиеро" в Сан Мигел грандовете трябваше да стартират мачовете си по едно и също време. В Буенос Айрес публиката изпадна в еуфория, когато идолът Диего Марадона, който спаси тима си преди седмица, се появи на терена. Дон Диего се завърна за първи път като противников треньор. Той бе награден от любимия си клуб със специална фланелка от двамата си бивши съотборници, с които печели единствената си титла с Бока през 1981 година. Всяко движение на специалиста караше феновете да скачат, а на почивката той показа жест на кокошка към агитката, както наричат Ривър, което още повече надъха феновете.

Марадона искаше дузпа за своя тим, но такава не бе отсъдена, а през втората част два пъти Ривър Плейт искаше 11-метров наказателен удар за фаулове срещу Начо Фернандес и Суарес, но реферът остана безмълвен.

Именно Суарес в 70-ата минута направи страхотен пропуск, а 100 секунди по-късно Карлос Тевес взриви трибуните на "Бомбонера". Капитанът получи топката от Рамон Абила и със силен шут стреля от 17 метра, а бившият вратар на Лудогорец Хорхе Браун не се намеси по най-добрия начин.

Това означаваше, че Бока е лидер и трябва да запази преднината си, надявайки се, Ривър да не поведе. Новината за гола на ветерана, шокира играчите на "милионерите", които не успяха да създадат чисто положение, но можеха да станат шампиони, ако Максимилиано Кайре беше изравнил за Химнасия в 86-ата минута.

Публиката не спираше да подкрепя и чакаше новини от мача на Ривър, който завърши след 95 минути игра. Това означаваше само едно - титла и старт на фиестата за "генуезците", които имат за цел тази година да стигнат до трона на Южна Америка.

Бока триумфира в Аржентина след 14 победи, шест равенства и три загуби, с голова разлика 35:8 и актив от 48 точки. Победната серия в последните шест мача от турнира с 16 отбелязани гола и само един допуснат се оказаха решаващи. Ривър трябва да съжалява, че изпусна питомното, след като на "Монументал" стигна само до 1:1 с тима на Ернан Креспо Дефенса и Хустисия в последното си домакинство преди седмица, а сега не победи тим, който беше без успех от девет мача в първенството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки