Лестър спря негативната серия във Висшата лига (ВИДЕО)

По този начин „лисиците“ запазиха преднината от пет точки пред четвъртия Челси

Лестър спря негативната серия във Висшата лига (ВИДЕО)

Лестър спря негативната серия във Висшата лига, в която се намираше през последните четири мача и спечели с категоричното 4:0 домакинството си на Астън Вила от 29-ия кръг. По този начин „лисиците“ запазиха преднината от пет точки пред четвъртия Челси.

 
Първата възможност в мача се откри пред нападателя на Астън Вила Мбвана Самата, но той пропусна да вкара от много добра позиция.
 
Две минути по-късно Лестър пропусна да поведе. Джеймс Мадисън центрира от корнер в наказателното поле на Астън Вила, където Джони Евънс стреля с глава, но Пепе Рейна успя да спаси. След това топката се върна в Евънс, който продължи към Харви Барнс, а той стреля, но неточно в аут.
 
„Лисиците“ направиха нов пропуск в 15-ата минута. След центриране в наказателното поле на Астън Вила Чаглар Союнчю стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Рейна.
 
Лестър направи нов много сериозен пропуск в 33-ата минута. След центриране в наказателното поле на Астън Вила Келечи Ихеаначо бе изпуснат и стреля с глава, но встрани от десния стълб на Рейна.
 
Лестър поведе в резултата в 40-ата минута. Марк Олбрайтън пусна много добър извеждащ пас към Ашли Барнс, зад гърба на отбраната на гостите. Рейна излезе неразчетено и бе финтиран от Барнс, който го преодоля, а след това вкара в опразнената врата.
 
Лестър можеше да удвои своята преднина в 47-ата минута, когато Ихеаначо бе изведен сам срещу Рейна, но вратарят успя да спаси удара му.
 
Джони Евънс отправи опасен удар в 49-ата минута, но на сантиметри встрани от вратата на Рейна.
 
Тайрън Мингс игра с ръка в наказателното поле на Астън Вила в 61-ата минута и съдията Майкъл Оливър свири дузпа за „лисиците“. Наказателният удар бе реализиран от Джейми Варди в 63-ата минута и Лестър поведе с 2:0.
 
Джеймс Мадисън падна в наказателното поле на Астън Вила в 65-ата минута след съприкосновение с Конър Хърхейн и имаше претенции за дузпа, но съдията Майкъл Оливър ги подмина.
 
Джейми Варди отбеляза своя втори гол в срещата в 79-ата минута. Нападателят проби в наказателното поле на Астън Вила, след което бе най-съобразителен и с удар в долния десен ъгъл прати топката във вратата на Рейна.
 
Лестър реализира четвърти гол в 85-ата минута. Юри Тилеманс подаде към Марк Олбрайтън, който центрира в наказателното поле на Астън Вила, където Фредерик Гилбер изпусна Харви Барнс и той вкара топката във вратата на Рейна, отбелязвайки своето второ попадение в мача.
 
Лестър можепе да вкара и пети гол в третата минута на добавеното време на срещата, когато Барнс комбинира с Тилеманс, а той продължи към Олбрайтън, но той от отлична позиция стреля над напречната греда в аут.
 
Лестър е трети в класирането с 53 точки, а Астън Вила е предпоследен с 25 точки и е на две от първите отбори над зоната на изпадащите.
Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки