Димитър Велковски: В България взеха бързи мерки за COVD-19, в Белгия не беше така

"Още с идването треньора ме викна и ми каза какво иска от мен, от самото начало съм титуляр"

Димитър Велковски: В България взеха бързи мерки за COVD-19, в Белгия не беше така

За кратко време Димитър Велковски се превърна в основен футболист за Серкъл Брюж. Тимът му сътвори изключителна победна серия, която му помогна да бетонира мястото си в елита и през следващия сезон. Бившият играч на Славия говори пред колегите от "Меридиан Мач" за представянето си в Белгия и пандемията от коронавирус.

"Приятно съм изненадан от българските власти. Много бързо се взеха мерки, докато в Белгия не беше така. 15-20 дни след като дойдох в Серкъл Брюж, вече имаше заразени с короиавирус. Сега са близо 5000. В България веднага се взеха мерки, при десетина случая. Доста бързо се затвориха градове, летища. Мисля, че това с правилният начин. Ако животът си тече нормално и аз съм носител на вируса, мога за отрицателно време да заразя над 100 човека. Така като гледам обаче мерките дават резултат и в Белгия, Нидерландия и Германия случаите намаляват".

"Когато дойдох, бяхме на 9 точки зад предпоследния. Но направихме най-важното - спасихме се. Колективът и професионалната работа на целия щаб дадоха резултат. Треньорът ни Бернд Щорк не спира да ни мотивира. След като бяхме взели 3 мача подред, имаше леко отпускане. Той обаче дойде и ни каза да не се отпускаме, а да натиснем повече. Обеща след 2 седмици да ни даде почивка. Е, за съжаление, сега сме почивка по други причини".

От редовния сезон остава един кръг, а в момента на последно място е Ваасланд-Беверен, но те имат шанс да се спасят. По принцип тук форматът на първенството е наистина сложен. В първата шестица се разделят точките наполовина. Долните 10 отбора плюс първите 6 от втора дивизия играят на 4 групи по 4 отбора. Всеки срещу всеки. Първите от групите после играят кръстосано. Странно е, защото тим от втора дивизия може да стигне до Лига Европа. Например, преди да играем с Брюж, ни казваха, че те няма да се напрягат срещу нас, защото водят с много точки. Но сега имат аванс от 15 точки, които като се разделят, ще станат 8. Ние играхме силно, но те ни биха с 2:1. Истината е, че Брюж е тим от високо ниво, ниво Шампионска лига. Помните как играха срещу Реал Мадрид на "Бернабеу", а наскоро затрудниха Манчестър Юнайтед".

"Като ляв бек си играя. Още с идването треньора ме викна и ми каза какво иска от мен. От самото начало съм титуляр. В момента всички говорят за чудото Серкъл Брюж. Когато дойдох имахме 1 точка като гост изобщо. А следваха 2 поредни визити... Тогава говорих с журналисти и ме питаха как си представям да се спасим, като имаме толкова малко точки като гост. Аз обаче им казах, че виждам какви футболисти имаме, как работят треньорите и че ще се справим. Така и стана".

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки