Бриньоне получи кристалните глобуси по пощата

Италианката спечели Световната купа, след като сезонът в алпийските ски завърши предсрочно заради коронавируса

Бриньоне получи кристалните глобуси по пощата

Състезателката по ски алпийски дисциплини Федерика Бриньоне получи специална доставка по време на карантината заради коронавируса. Тя включваше трите кристални глобуса: деветкилограмовия трофей за първата й победа в генералното класиране за Световната купа, плюс двата по-малки глобуса за титлите в гигантския слалом и алпийската комбинация.

 
Трофеите бяха доставени в дома на родителите на Бриньоне, защото къщата на състезателката е в трудно достъпна планинска област, където куриерите обикновено не ходят.
 
"Брат ми прати снимка с трофеите и текст: О, твои ли са? Ти ли ги поръча? След това аз отидох и ги донесох в моята къща", каза Бриньоне във видео интервю за АП от хола си.
 
Бриньоне е сложила купите във витрината на дома си, без да ги дезинфекцира, каквито са препоръките на властите заради пандемията.
 
"Бяха в кутии и са стояли там дни наред, затова не виждам проблем", каза тя.
 
Федерика Бриньоне спечели Световната купа, след като сезонът в алпийските ски завърши предсрочно заради коронавируса. Последните стартове в Оре, Швеция бяха отменени и това попречи на Микаела Шифрин да се завърне на пистата след прекъсване заради кончината на своя баща и да се бори за трофея.
 
"Карах много добре в края на сезона и бях подготвена за успех в Оре. Наистина исках да приключа сезона подобаващо", каза Бриньоне.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки