Маратонът на Берлин също е отменен

Организаторите обаче не посочиха дали състезанието отпада напълно или ще се търси дата за към края на годината

Маратонът на Берлин също е отменен

Маратонът на Берлин, който традиционно се провежда през септември, няма да се състои, обявиха организаторите. Това стана факт, след като властите в Германия официално забраниха всички публични събирания на повече от 5000 души до 24 октомври заради пандемията от COVID-19.

Организаторите обаче не посочиха дали състезанието, на което бяха поставени последните седем световни рекорда, отпада напълно или ще се търси дата за към края на годината за провеждането му.

"Научихме от пресконференцията на властите, че всички събития с повече от 5000 участници ще бъдат забранени до 24 октомври. Това засяга много от нашите събития, най-вече Берлинския маратон, който няма да може да се състои на 26 и 27 септември, както бе планирано. Ще видим какво следва от това решение, ще координираме следващите си стъпки и в най-скоро време ще ви информираме за случващото се", написаха организаторите.

Маратонът на Лондон, който трябваше да се състои тази неделя, вече бе пренасрочен за 4 октомври заради пандемията. Глобално коронавирусът вече зарази повече от 2,5 милиона души, а над 173 хиляди починаха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки