Карамаринов: Европейското първенство по лека атлетика няма да има!

То трябваше да се проведе от 25 до 30 август в Париж

Карамаринов: Европейското първенство по лека атлетика няма да има!

Още един голям спортен форум "пострада" от пандемията с коронавирус. Европейското първенство по лека атлетика беше отменено.

 
Шампионатът на Стария континент трябваше да се проведе между 25 и 30 август в Париж, Франция. Той обаче за сега остава без нова дата, като организаторите ще следят развитието на ситуацията с коронавируса.
 
Отмяната беше потвърдена от местния организационен комитет и федерацията по атлетика във Франция след среща, проведена на 23 април. В страната има над 158 000 регистрирани заразени с COVID-19, като този краен ход беше определен като "неизбежен".
 
От френската федерация са направили проучване и са категорични, че на този етап няма да могат да гарантират здравето на участниците и зрителите. 
 
"С голямо съжаление съобщаваме за отмяната на европейското първенство по лека атлетика в Париж. Надявахме се в тези неспокойни времена да предложим на спортистите лъч надежда, към който се стремяхме да се случи през лятото, но за съжаление бяхме информирани, че това не може да се организира. След разговори със съответните органи за обществено здраве и безопасност, то те обясниха, че е несъстоятелно да проведем първенствата през август и те бяха отменени", коментира Добромир Карамаринов - временно изпълняващ длъжността президент на Европейската федерация по лека атлетика.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки