Саша Симонович: Ще дам всичко от себе си, за да се заговори отново за Беласица

„Много добре зная, че Петрич е един от авторитетните футболни центрове в България“, каза новият треньор на Беласица

Саша Симонович: Ще дам всичко от себе си, за да се заговори отново за Беласица

Саша Симонович е роден на 20.07.1975 година. Той  е сръбски футболист, полузащитник. Юноша на Раднички Ниш.

Играл още за Железник (Белград), Арис (Солун), Обилич (Белград), ПФК Левски (София). Участник е в юношеския и мъжкия отбор на Сърбия. Притежава лиценз А УЕФА. В България Симонович е играл в отборите на ПФК Левски (София), ПФК Вихрен (Сандански), ПФК Славия (София) и ПФК Локомотив (Мездра).

Обявен е за най-добър чужденец в първенството на България за сезон 2002/03. Шампион на България с ПФК Левски (София) за 2002. Три пъти носител на Купата на България за 2002, 2003 и 2005 и на Суперкупата през 2005 отново с ПФК Левски (София). В Европейските клубни турнири има 17 мача и 6 гола с ПФК Левски (София). През 2011 преминава в Бдин Видин. Бил е треньор в ДИТ София три години, също 3 години в школата на Витоша-13.  През 2019 г. е назначен за старши треньор на втородивизионния ФК Ботев (Гълъбово). Отборът се отказва от участие във втора лига и при това положение той остава без работа.

Саша Симонович бе официално представен днес пред медиите в сградата на Общината в Петрич за старши треньор на ОФК Беласица. Веднага след това той даде ексклузивно интервю, отговаряйки на зададените му въпроси.


- Г-н Симонович, добре дошли в Петрич. Очаква ли ли сте да станете някога старши треньор на Беласица? Как стана привличането ви?

- С Георги Петров се познаваме още като футболисти. Той се свърза с мен и ме покани. Бях представен по официален начин на кмета на общината Димитър Бръчков, разбрахме се по всички въпроси и вече мога да кажа, че съм старши треньор на ОФК Беласица. 

- Какви цели поставиха пред вас като наставник на петричкия тим?
- На първо време от мен искат да обърна сериозно внимание на младите таланти от ДЮШ на клуба, да изградя един стабилен отбор от местни момчета и ще гоним класиране сред първите 6 в таблицата. Надявам се крачка по крачка това да стане факт и когато се появи момент за атакуване на по-горната група ще изложа моето становище как всичко това ще стане реалност и при какви условия. 

- Уточнихте ли се къде ще се провеждат тренировките с наличните футболисти?
- Доколкото разбрах, в момента има някакви проблеми с ползването на стадион „Цар Самуил“, но това са чисто административни въпроси, надявам се до вдигане на забраната от коронавируса вече да се знае кои терени мога да ползвам за работа. 

- Известно ли ви е какъв град е Петрич и какво е името на Беласица?
- Много добре зная, че Петрич е един от авторитетните футболни центрове в България, нали съм играл с фланелката на други отбори срещу Беласица в официални първенства. Останах възхитен от феновете , известни като Комити, които по невероятен начин подкрепяха любимия си отбор. Зная успехите на Беласица и това ме кара да се мобилизирам с удвоени сили, за да може да направя всичко възможно докато съм треньор да върна мъжкия отбор в професионалната група. Нека на първо време да изградим един стабилен отбор, с добър колектив, играещ модерен, разнообразен и резултатен футбол-това е пътя да върнем феновете по трибуните и дано да доживея това, което никога няма да забравя, играейки на стадион „Цар Самуил“ с фланелката на други отбори. Винаги съм казвал, и сега ще кажа, че истинските фенове са 12-ия играч на терена. Надявам се заедно с комити да върнем отбора на Беласица там, където му е мястото, също и славата на Петрич като футболен център.
Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки