ОФИЦИАЛНО: Бивш шеф на Беласица се завърна в петричкия клуб

„Чуждестранните футболисти вече не са част от отбора“, разкри Георги Петров в първото си интервю

ОФИЦИАЛНО: Бивш шеф на Беласица се завърна в петричкия клуб

Георги Петров е роден на 25.02.1974 година в Петрич. Участник е във всички възрастови групи на националните гарнитури , включително до мъжете. Три пъти е бронзов медалист с фланелката на Велбъжд Кюстендил, който по-късно се прехвърли в Пловдив. Там с фланелката на Локомотив той вдигна купата като шампион на страната през 2004 година. В Беласица игра от 2004 до 2007 година и остави отлични впечатления с изявите си сред любителите на футбола. Той е част от най-успелия отбор на ФК Беласица, който зае 6-то място в А група и записа със златни букви нови страници в историята на петричкия футбол. Поради неотложен бизнес ангажимент се откъсна за година и половина от поста управител на ОФК Беласица. Вече е с мениджърски функции и ще бъде консултант, който ще отговаря за селекцията на мъжкия отбор и ДЮШ на клуба. Веднага, след като бе представен на новата му длъжност, той отговори подборно на зададените му въпроси.

- Г-н Петров, каква е целта за връщането ви в ОФК Беласица?

- На първо време кмета на общината г-н Димитър Бръчков иска да изградим здрав и боеспособен отбор, става дума за мъжете, който да бъде равностоен най-малко на всички останали в ЮЗ трета лига. Другата основна цел пред мен е да произвеждаме футболисти от ДЮШ за мъжкия отбор. Имам поглед върху работата на треньорите от различните възрастови групи. Ще им създам правилна методика за нормално провеждане на тренировъчния процес и на спортните мероприятия.

- Вие сте известен футболист в страната, така и сред спортната общественост в града. На терена давахте всичко от себе си за да се стигне до краен успех на тима. Ще пренесете ли тези качества сред останалите възрастови групи на клуба?
- Задължително. Всичко ,което зная и мога , ще го предам на 100% на сегашните треньори, а те на своите футболисти. Ще направя всичко възможно да има нов манталитет във футболните среди. Ще наблюдавам изкъсо работата на треньорите.

- Очакват ли се промени в треньорските щабове на мъжете и ДЮШ?
- Това е нормален процес. Новият старши треньор има право да си избере щаб, който да може да му помага пълноценно. Имам и аз пряко наблюдение върху работата на треньорите при мъжете и в ДЮШ. В движение ще продължа да доизграждам мнението си и ще останат тези, които ще отговарят на новите изисквания на работа. Само при максимално и правилно натоварване ежедневно можем да мислим за успехи във всички нива на футбола в клуба.

- Как стои въпросът около ползването на НСБ „Цар Самуил“?
- Зная, че този въпрос е тема на деня, но кмета пое ангажимент да направи всичко възможно и за в бъдеще да се ползва НСБ „Цар Самуил“.

- Оптимист ли е Георги Петров за бъдещето на ОФК Беласица?
- В последните години се работи върху подобряване на работата при всички възрастови групи, но на този етап не е напълно достатъчно. Освен физически и тактически, трябва и с нов манталитет да бъдат подготвени футболистите отдолу нагоре.

- Очакват ли се промени в мъжкия отбор на Беласица?
- Чуждестранните футболисти вече не са част от отбора. Новият старши треньор ще започне заниманията с ядро от 14-15 футболисти и в процес на работата той ще си изгради мнение за всеки един от тях и ще се произнесе с кои ще продължи и с кои не.

- Какво да очаква спортната общественост от Георги Петров?
- Ще положа максимум усилия да изградим един боеспособен отбор, който да играе еднакво какво у дома, така и навън с петрички дух.. В главата ми стои варианта как да върнем мъжкия отбор в професионалния футбол. Искам да кажа на феновете да заемат местата си по трибуните за в бъдеще след вдигане на забраната. Често ще бъда сред тях за да подкрепяме любимата ни Бела.
Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки