Любо Ганев е кандидат за Борда на CEV

Общото събрание на европейската конфедерация ще се проведе на 16 октомври в Москва

Любо Ганев е кандидат за Борда на CEV

Президентът на волейболната ни федерация Любо Ганев е кандидат за член на Административния борд на европейската волейболна конфедерация (CEV).

 
Това стана ясно, след като от CEV публикуваха всички кандидати за Борда и за отделните комисии за предстоящото Общо събрания на европейската централа. Все още член на Административния борд на CEV е вече бившият президент на БФВ инж. Данчо Лазаров.
 
Общото събрание на CEV първоначално трябваше да се проведе на 19 юни, но заради пандемията от коронавирус, беше отложено за 16 октомври в руската столица Москва. По време на събранието ще се проведат и изборите за президент на CEV, Административния борд и отделните комисии за следващия мандат 2020/2024 г.
 
Отделните национални федерации имаха срок до 3 април тази година да подадат кандидатурите на своите представители. Съгласно регулаторната рамка на международната федерация (FIVB), списъкът с кандидатите за членове на Административния борд на CEV трябва да бъде одобрен от Етичната комисия на FIVB.
 
Ако Любо Ганев бъде избран за член на Административния борд на CEV, той ще наследи Данчо Лазаров и България ще продължи да има силни позиции в европейския волейбол. Кандидатите за членове на Борда са 27, от които ще бъдат избрани 16.
 
Преди това ще се проведе и изборът за президент на  CEV. Там борбата ще бъде между настоящия президент - сърбина Александър Боричич и един от вицепрезидентите му - Ханно Певкур, който е начело и на естонската волейболна федерация.
 
Освен за член на Борда на CEV, Любо Ганев е кандидат за член на Комисията по организация на спортните събития, в която към момента е Станислав Николов, който пък беше генерален секретар и изпълнителен директор на БФВолейбол, а сега е председател на Трансферната комисия.
 
България ще има още двама кандидати за отделните комисии на волейболната евроцентрала. Пламена Стойкова, която в момента е секретар на Правната комисия на CEV, отново е номинирана за нейн член. Валентин Помаков, който преди време бе тийм мениджър на женския ни национален отбор, а в момента е управител на "Волей Промоушън", търговската компания към БФВолейбол, е номиниран за Комисията по европейските клубни турнири към CEV.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки