Гравина: Връщането на зрителите по трибуните ще бъде знак на надежда за всички хора в страната

Италия разреши подновяването на първенството на 20 юни, но срещите ще се играят без публика до второ нареждане

Гравина: Връщането на зрителите по трибуните ще бъде знак на надежда за всички хора в страната

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че се надява феновете да се завърнат по стадионите преди края на настоящия сезон в Серия "А", който трябва да приключи на 2 август.

През миналата седмица правителството на Италия разреши подновяването на първенството на 20 юни, но срещите ще се играят без публика до второ нареждане. Въпреки това Гравина е оптимист, че привържениците могат скоро да се завърнат на обичайните си места.

"Иска ми се това да стане, най-искрено се надявам", каза той пред Радио24.

"Трудно ми е да си представя, че при всички мерки, които ще бъдат взети, не може да се допуснат определен брой зрители на съоръжения, които с лекота могат да поберат по 60 или дори 80 хиляди души. Мисля, че връщането на зрителите по трибуните ще бъде знак на надежда за всички хора в страната, че побеждаваме коронавируса", добави Гравина.

Унгария, която поднови първенството си на 23 май, разреши присъствието на малък брой зрители по стадионите, докато в Полша ще бъдат допускана продажбата на билети за до 25 процента от капацитета на стадионите за мачовете от 19 юни нататък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки