Димитър Илиев подари 112 футболни топки на деца от школата на Локомотив (Пловдив)

На събитието присъстваха легендата Христо Бонев и спортният директор на клуба Георги Иванов

Димитър Илиев подари 112 футболни топки на деца от школата на Локомотив (Пловдив)

На 1 юни футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев подари 112 футболни топки на децата от школата на родния си Локомотив (Пловдив). Капитанът на „смърфовете“ изпълни отговорността, поета пред българските спортни журналисти, при избора си за футболист на годината. На официалния терен на стадион „Локомотив“, спазвайки мерките заради пандемията от коронавирус, на разстояние един от друг се бяха подредили момчета от различни набори в школата на „черно-белите“, заедно с техните треньори. Димитър Илиев изнесе кратка вдъхновяваща реч към момчетата, след което им подари топки, с които талантите ще вървят по стъпките му.

От 55-ата церемония "Футболист на годината", на която бе избран №1 за 2015-а, Българската асоциация на спортните журналисти отправя и предизвикателство към бъдещите победители - да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на българския футбол, да се срещат с подрастващи и да ги мотивират допълнително да се развиват. Конкретното предизвикателство към всеки следващ победител гласи: "Колкото спортни журналисти са гласували в съответната анкета, поне толкова топки да дари на школа или школи по негов избор." Димитър Илиев реши да дари топките на различните гарнитури на родния си клуб.

112 спортни журналисти от 44 медии гласуваха в 59-ото издание на анкетата "Футболист на годината", организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз. А Димитър Илиев бе определен за №1 за 2019 г.

На подаряването на топките на "Лаута" присъстваше и предишният футболист на Локомотив (Пловдив), ставал футболист на годината – легендарният Христо Бонев-Зума, поканен лично от друга голяма футболна фигура на България, също носител на наградата – настоящият спортен директор на „черно-белите“ Георги Иванов-Гонзо.

"Поздравления за хората, започнали тази традиция. Отлична идея на Българската асоциация на спортните журналисти, която значи и отговорност към бъдещето, и носи емоции – както за децата, така и за победителите в анкетата „Футболист на годината“. Аз реших да даря топките на децата от школата на Локомотив (Пловдив), тъй като това е клубът, на който дължа най-много. Това е просто малък жест, с който мога да помогна. Надявам се децата да го оценят. Надявам се да се вдъхновят. И се радвам от срещата с тях", заяви Димитър Илиев.

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

Божинов облича екипа на Етър

Бившият нападател ще бъде част от празника на "болярите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки