Наполи отстрани Интер и е на финал за Купата на Италия (ВИДЕО)

Тимът на Дженаро Гатузо ще спори за трофея с Ювентус

Наполи отстрани Интер и е на финал за Купата на Италия (ВИДЕО)

Наполи се класира за финала за Купата на Италия, след като спечели с 1:0 първия мач с Интер, а днес направи 1:1 с "нерадзурите" на своя "Сан Паоло". Интер поведе в реванша с куриозен гол на Ериксен от корнер в 3-ата минута, но Мертенс изравни в 41-ата. Това бе и 122-о попадение за белгиеца, с което оглави класацията на голмайсторите на Наполи.Тимът на Дженаро Гатузо ще спори за трофея с Ювентус, който отстрани в другия полуфинал Милан.

Реваншът започна по най-добрия начин за „нерадзурите“, които заличиха пасива от първия двубой още в 3-ата минута. Ериксен изпълни корнер,  никой не успя да играе с топката, която изненада вратаря Оспина, отби се в единия му крак и влетя в мрежата за 0:1.

Гостите сами си създадоха главоболия в 22-ата, когато Бастони върна към Ханданович, Политано връхлетя върху стража на Интер, който обаче успя да изчисти навреме.

В 26-ата Бастони парира опасен удар на Мертенс, а две по-късно Брозович засече от воле избита топка след центриране на корнер, но не успя да насочи добре и прати доста встрани от вратата.

Ашли Йънг центрира отляво в 32-ата, Лукаку бе с гръб към вратата, но успя да насочи добре към левия ъгъл, но Оспина се намеси отлично и след плонж парира с една ръка.

Интер имаше отлична възможност да излезе напред в общия резултата в 40-ата, когато Кандрева бе изведен отдясно на стрелкова позиция, като той имаше и опцията да подаде, но реши да завърши сам атаката и стреля силно в близкия на Оспина ъгъл, но стражът изби в корнер. При последвалото центриране не се стигна до нова опасност, Оспина улови топката и бързо изпрати в предни позиции за Инсиние, той напредна в половината на гостите и подаде на включващия се отдясно Мертенс, който завърши атаката с плътен шут за 1:1. Това бе 122-о попадение за Мертенс, който вече е най-резултатния играч в историята на Наполи. На второ място остава Марек Хамшик със 121 гола, а трети е легендата Диего Марадона със 115 попадения.

След почивката "нерадзурите" започнаха агресивно. В 51-ата минута Брозович отправи удар с глава, но Оспина се справи. Отговорът на Наполи не закъсня. В 54-ата минута Инсиние се оказа на опасна позиция, но прати топката встрани от лявата греда.

Фалцов удар на Ериксен от фаул в 77-ата минута постави под напрежение Оспина, който все пак изби топката.

Пет по-късно Виктор Моузес пропусна най-чистото положение за второто полувреме. Алексис Санчес получи в наказателното поле, но нямаше възможност да нанесе удар и върна с пета назад към Ериксен, той влизаше на скорост и отправи много силен изстрел по земя, но Оспина успя да избие, топката попадна в Моузес, който не можа да намери очертанието на вратата от няколко метра.

Резултатът остана непроменен и Наполи се класира за финала, където ще срещне Юве в битка за трофея.
 

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки