Опитният отбор на Монтана победи третодивизионния Беласица с 5:0

Следваща контролна среща на петричани е в сряда срещу ЦСКА 1948

Опитният отбор на Монтана победи третодивизионния Беласица с 5:0

В първия си контролен мач на отлично подготвения терен в Требич край София отборът на Монтана бе домакин на петричкия Беласица и спечели с 5:0.

Срещата бе ръководена от главния съдия Димитър Димитров, асистиран от Станислав Танев и Георги Великов.

Като цяло мачът премина с преимущество на възпитаниците на бившите футболисти на Беласица , сега треньори на Монтана - дуета Венцислав Иванов и Светлан Кондев.

Головете за символичните домакини отбелязаха Божидар Балджийски-два, и по един Тони Тасев, Борислав Дамянов и Ивелин Илиев-Шакири.

На няколко пъти  и петричките футболисти имаха шанс за отбелязване на гол, но неопитността си каза думата в завършващата част на удара срещу противниковата врата.

След мача мнения дадоха:

Венцислав Иванов - треньор на Монтана: Доловен съм от играта и резултата. Два различни състава пуснахме с колегата Светлан Кондев в двубоя. Има какво още да се желае. Надявам се до мача-бараж срещу 12-тия от Ефбет лига да изчистим допуснатите грешки в контролите, които ни престоят срещу Миньор Перник, ЦСКА-1948, Септември София и Пирин Благоевград.

Саша Симонович - треньор на Беласица: Неприятна загуба, но нарочно търсим силни противникови отбори, за да видим на какво ниво се намираме в момента. Сами си вкарахме 4 от общо 5 гола в двубоя след индивидуални грешки. Загубихме от отбор, дългогодишен член на първа лига, сега отново кандидат за връщане отново в голямото футболно семейство. В отбора на Монтана играят доста опитни футболисти, в момента надграждат тима преди мача бараж с още две нови класни попълнения. Следната възраст на отбора ни в момента е 22 години, като в двубоя пуснах в игра двама 17 годишни, става дума за Мартин Стойков и Костадин Николов. Първият от тях дори можеше и да отбележи гол. В мача приложихме тактиката,  която тренирахме досега на стадион Цар Самуил-по-прибрана игра отзад, балансираност в средата на терена и на 20 метра от вратата. Опитът си каза думата и победи младостта. Независимо от загубата , която е неприятна, поздравявам момчетата за това, че дадоха всичко, на което са способни, и изпълниха указанията ми. При 0:0 Димитър Стоев не успя да простреля противниковия вратар, при 2:0 не успя Марти Таушанов, веднъж не успя  и младия Мартин Стойков. Радвам се, че нямаше личностни обвинения, което е залог, че колектива се гради. От две години отборът на Беласица няма победа на чужд терен. С Георги Петров сме в непрекъснати контакти и той като отговорник по селекцията ме уверява, че нещата ще се оправят. Той е сериозен и отговорен човек, разбира от футбол и се надявам в най-скоро време на привлечем няколко класни футболисти. Призовавам любителите на футбола в Петрич да проявят още малко търпение. Дошъл съм да направя нещо значимо в Петрич и смятам, че ще успея, разбира се с общи усилия.

На въпроса вярна ли е информацията, че е спряган за старши треньор на Левски София, Саша Симонович отговори така: За всеки треньор е мечта да оглави треньорския щаб на гранда Левски. На този етап нямам покана от собственика на синия клуб Наско Сираков. Възможно е един ден и това да стане. Сега усилията ми са насочени към изграждане на стабилна Беласица. Очаква ни много работа с колегите. Трябва да бъдем позитивни и търпеливи. Заедно ще постигнем целите си.

Следваща контролна среща на Беласица ще бъде в сряда, 17 юни, срещу отбора на новака в Ефбет лига, отбор на ЦСКА -1948, чийто водач в нападение е голмайсторът Андон Гущеров, рожба на ДЮШ на Беласица Петрич. Контролният мач ще се играе на националната спортна база в Бояна. 

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки