Реал следва плътно по петите Барса след очакван успех над Ейбар (ВИДЕО)

"Кралския клуб" спечели с 3:1 у дома, отново изостава на 2 точки от върха

Реал следва плътно по петите Барса след очакван успех над Ейбар (ВИДЕО)

Реал Мадрид спечели с 3:1 домакинския си двубой си срещу Ейбар в първия си мач след рестарта на футбола в Испания. „Кралския клуб“ реши всичко още преди почивката повеждайки с 3:0. Тони Кроос откри резултата в 4-ата минута, а Серхио Рамос удвои в 30-ата. Марсело увеличи преднината на домакините седем минути по-късно. Почетен гол за гостите отбеляза Бигас след един час игра на „Алфредо ди Стефано“. Така Реал отново намали изоставането си на Барселона и е на две точки от каталунците. Ейбар остава на 16-ото място с 27 точки и продължава битката за оцеляване в елита.

В четвъртата минута топката влезе в мрежата на гостите по зрелищен начин след брилянтен удар на Тони Кроос. Бензема сякаш беше в засада, получи топката, задържа я в наказателното поле и я подаде назад към германския халф, който шутира превъзходно към далечния горен ъгъл. Очакванията бяха, че след намеса на ВАР ще има засада, но съдията потвърди попадението - 1:0. Десетина минути след гола на екрана се появи графика от съмнителното положение, което да аргументира решението на валидирането на попадението.

Домакините не натискаха на всяка цена и изчакваха своя момент. Така в 30-ата минута те изградиха мълниеносна контра. Серхио Рамос се включи в атака, Бензема подаде към Еден Азар, който беше избягал от засадата. Белгиецът насочи встрани за самотния Рамос, който вкара на празна врата за 2:0. С този гол капитанът на Реал изравни Роналд Куман като най-резултатния защитник в историята на Ла Лига - с 67 попадения.

В 37-ата "лос меренгес" нанесоха трети удар в тила на своя съперник. Бензема изведе Азар, чийто изстрел беше избит от вратаря Марко Дмитрович. Гостите обаче не се справиха с изчистването и Марсело нанесе топовен удар по диагонала за 3:0.

Второто полувреме започна с шанс за “синьо-червените”. В 49-ата минута гостите получиха подарък и Еду Еспосито стреля опасно от дъгата. Тибо Куртоа плонжира и изби. "Лос меренгес" играха по-отпуснато след почивката. Зинедин Зидан запази силите на някои свои футболисти. В 59-ата Серхи Енрике нацели гредата с удар от първа греда, който изненада Куртоа.

Минута по-късно топката беше в мрежата на домакините - 3:1. Повторенията останаха съмнения за засада на Педро Бигас, но голът беше зачетен. В 69-ата Педро Леон пропусна да засили интригата в последните минути.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки