Наполи грабна Купата на Италия след 90 минутно шоу и дузпи срещу Юве! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пертенопеите вдигнаха шестата си купа на страната, първи трофей за Гатузо като треньор

Наполи грабна Купата на Италия след 90 минутно шоу и дузпи срещу Юве! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наполи е новият носител на Купата на Италия! След 90 минути страхотен футбол на "Стадио Олимпико" в Рим, но без голове, пертенопеите и Ювентус стигнаха до изпълнения на дузпи, където торинци направиха прекалено много грешки. 

Неаполитанци успяха да стигнат до шести трофей в турнира, а това е първата купа в треньорската кариера на Дженаро Гатузо.

Торинци достигнаха до финала, след като на полуфиналите елиминираха Милан след 1:1 като гост на "Сан Сиро" и 0:0 в Торино, макар да получиха дузпа и да бяха с човек повече близо 70 минути. 

В другия поток пък Наполи надви другия милански гранд Интер с общ резултат 2:1, след като победи с 1:0 на "Сан Сиро" и завърши 1:1 на Сан Паоло в Неапол. 

Ювентус започна срещата по-активно и в 5-ата минута имаше отлична възможност да открие. Дибала се възползва от грешка в отбраната на Наполи и отне топката в наказателното поле, подаде за Роналдо, който стреля по диагонал, но Мерет спаси отлично.

В 14-ата минута Марио Руи опита да си изпроси дузпа след сблъсък тяло в тяло с Алекс Сандро в наказателното поле на Юве, но съдията без колебание каза играта да продължи.Торинци отправиха втори точен удар в 20-ата минута. Тогава Бентанкур стреля извън пеналта, но твърде слабо.

Наполи стигна до първата си реална възможност в 24-ата минута, когато Лоренцо Инсиние стреля от фаул и топката се отби от гредата, макар Буфон да се разтегна максимално.

В края на полувремето Наполи създаде три поредни възможности в рамките на две минути. В 40-ата минута Инсиние стреля към вратата и Алекс Сандро изчисти пред голлинията, а веднага след това Деме излезе очи в очи с Буфон, но вратарят спаси.

В добавенитото време на първата част и "бианконерите" претендираха за дузпа за нарушение на Марио Руи срещу Дибала, но и тук арбитърът бе категоричен, че няма да посочи бялата точка.

В началото на втората част Ювентус контролираше събитията на терена, но първата голова възможност бе на сметката на Наполи. Фабиан Руис отправи бомбен шут в 61-ата минута, който профуча покрай вратата на торинци.

"Старата госпожа" отговори също с далечен шут на Дибала две минути по-късно, който обаче бе доста по-далеч от целта. В 65-ата минута и Бонучи реши да стреля от около 30 метра, като ударът му се получи, но без да затрудни Мерет, който уверено улови.

Влезлият като смяна Матео Политано се включи добре в мача и в 68-ата минута тества Буфон с изстрел по земя, но стражът отново бе непробиваем. Милик също се появи като смяна и в 72-ата минута получи в наказателното поле, но стреля високо над целта.

Политано имаше нов шанс в 82-ата минута, когато получи отлично центриране отляво и стреля с глава, но в ръцете на Буфон.

Най-голямата драма в редовното време дойде в последните секунди на добавеното време. Тогава при корнер за Наполи Елмас стреля отлично с глава, но Буфон спаси топката точно на голлинията, а след това отново той пропусна да вкара от половин метър, след като Буфон вдигна една ръка, топката се отби в нея, а след това и в страничната греда!

Дузпите започнаха кошмарно за Юве, след като Мерет спаси дузпата на Пауло Дибала, а Инсине беше безпогрешен от бялата точка. 

Данило беше вторият изпълнител за торинци и също пропусна, пращайки топката високо над целта, а Политано покачи на 2:0 за Наполи. При следващите изпълнения Бонучи беше категоричен с мощен удар, а Максимович също не сгреши за 3:1. Рамзи отбеляза своята дузпа и остави развръзката в ръцете на Милик. Полякът беше безпогрешен и донесе шестата Купа на Италия за пертенопеите!

Стартови състави:

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Марио Руи, Фабиан Руиз, Деме, Желински, Кайехон, Мертенс, Инсине

Ювентус: Буфон, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Куадрадо, Пянич, Матюиди, Бентанкур, Дибала, Дъглас Коща, Роналдо

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки