Любо Ганев: Албена може да стане един от центровете на плажен волебол у нас

Президентът на БФВ коментира подготовката на мъжкия и женски национален отбор

Любо Ганев: Албена може да стане един от центровете на плажен волебол у нас

 Президентът на БФ-Волейбол Любо Ганев присъства на откриването на Олимпийския младежки фестивал "Албена 2020". Той сподели целите пред турнира и амбициите курортният ни комплекс да се превърне в един от центровете на плажния волейбол в България. Ганев коментира и подготовката на мъжкия и женския ни национални отбори и целите, които стоят пред тях в близко бъдеще.

„Радвам се, че животът полека започва да възвръща нормалния си ритъм. Радвам е, че всички, които спортуват, вече имат възможност да практикуват любимите си спортове. Сигурен съм, че каквото и да става, ние трябва да продължаваме напред. Тази пауза, която направихме от 2-3 месеца беше много тежка за всички и не трябва да се повтаря. Мисля, че сме си извлекли правилните поуки“.

„Поводите да съм тук са, първо защото като заместник-председател на БОК, дойдохме да проявим уважение и да пожелаем успех на всички участници. Другият повод е, че като президент БФ-Волейбол подписахме договор за партньорство с курортен комплекс Албена в плажния волейбол. Тук ще се организират турнири, ще стане център за подготовка на състезатели. Аз като Президент на федерацията винаги си поставям високи цели. Искаме да класираме поне една двойка на Олимпиадата през 2024 в Париж, без значение мъжка или женска. Ще работим усилено за това“, сподели Любо Ганев.

„Условията са прекрасни тук. Най-големите турнири по плажен волейбол по света са в градове, които нямат море. Така че е грехота да не използваме този комплекс в Албена. Идеята е популяризираме колкото се може повече това направление. Искам да направя волейбола атрактивен продукт, за да може повече партньори да се асоциират с този продукт. Трябва да бъдем атрактивни за показване и пред медиите. И най-важното – за нашите фенове, които във волейбола вече са много взискателни. Мисля че сме на прав път. Имаме потенциал за развитие и се надявам тук да стане един от центровете на плажния волейбол в България“, заяви още той.

„Тук трябваше да има турнир още август. Но ще видим заради обстановката и условията колко от състезателите могат да дойдат. Но при всички положения стартираме, няма назад“.

„Събраха се всички клубове, участници в Суперлигата и те взеха това решение. От там дойде идеята. Целта е да направим всеки един мач атрактивен и приятен за гледане. Щом самите отбори от Суперлигата гласуваха, за мен това е удачен вариант. Целта е всички да участваме в този процес и да се развиваме, да имаме и по-класни отбори“.

Президентът на федерацията коментира и подготовката при мъжете и жените от националния отбор по волейбол на България: „Силвано Пранди идва на 5-и юли, а на 6-и имаме и открита тренировка за медиите. Първата фаза на подготовката е само физическа. Това са две седмици, напълно достатъчни, за да може всеки един да се върне на нормално телосложение и да подготви мускулите. Независимо, че тази година, нито при мъжете, нито при жените ще има официални състезания, и двата отбора ще минат поне двумесечна подготовка. Мъжете започнаха на 22 юни, ще приключат на 15-16 август. Жените започнаха една седмица по-рано и ще приключат в началото на август или края на юли. Ще се готвим за европейската квалификация в Израел. Нашите цели както винаги са големи – трябва да се класираме за това европейско. При жените е много натоварено, даже я кръстих „годината на женския волейбол“. Първо играят разменени гостувания в европейската златна лига, след това финала на лигата в Русе. След това идва европейско първенство, което ще е черешката на тортата“, завърши Любо Ганев.

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки