Солскяер върви към рекорд с Манчестър Юнайтед

Норвежецът си поръча 5 победи до края на сезона

Солскяер върви към рекорд с Манчестър Юнайтед

Днес от 22:15 ч. Манчестър Юнайтед гостува на Астън Вила в двубой от 34-ия кръг на Висшата лига.

Целите на двата тима са коренно различни.

"Червените дяволи" са въвлечени в луда надпревара с Челси и Лестър за място в Топ 4, а бирмингамци се борят за оцеляването си в елита. Наред със задължителната победа Юнайтед ще преследва и невероятен рекорд на "Вила парк".

Тимът на Оле Гунар Солскяер е в поредица от 16 двубоя без поражение във всички турнири и ще се опита да я продължи. Но не само това. Юнайтед ще се стреми да стане първият отбор в историята на Премиършип, който печели 4 поредни мача с разлика от 3 или повече попадения.

Преди две седмици дяволите започнаха серията си с 3:0 срещу Шефилд Юнайтед с хеттрик на Антони Марсиал. Мейсън Грийнууд и Бруно Фернандеш се разписаха при 3:0 над Брайтън миналата седмица. Последва 5:2 над Борнемът с два гола на Грийнууд и по един на Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Бруно Фернандеш.

Манчестър Юнайтед не е губил на "Вила парк" в последните си 20 мача от Премиършип -13 победи и 7 равенства. Последното поражение на тима при визита на Вила датира от първия кръг на сезон 1995/96, когато тимът на Фърги отстъпи с 1:3.

И още нещо, 20-те мача без загуба на Юнайтед като гост на Вила е най-дългата поредица в историята на английския елит между два клуба.

Оле Гунар Солскяер заяви, че съдбата на манчестърци вече е в ръцете на самия отбор и най-вероятно ще се нуждае от победи във всичките оставащи пет мача, за да се класира за Шампионската лига.

Във вторник Лестър завърши 1:1 с Арсенал, което дава шанс на червените дяволи да го изместят от четвъртата позиция. Отборът от "Олд Трафорд" изостава на 4 точки, но е с двубой по-малко и има директен мач срещу лисиците в самия край на кампанията.

"Ако вземем всичките си мачове до края, то сме сигурни за Топ 4. Не трябва да разчитаме на помощ от другите, а сами да си свършим работата. Най-вероятно ще е необходимо да спечелим всичките си пет срещи", каза Солскяер, цитиран от "Тема спорт". 

Норвежецът също така защити своя вратар Давид де Хеа, който направи някои грешки и отнесе доста критики напоследък. Днес испанецът ще изиграе 399-ия си мач за клуба срещу Астън Вила:

"Давид направи фантастични сезони, а следващата година ще е неговата десета тук. В началото имаше труден период заради физическите особености на футбола в Англия, но за мен той бе най-добрият в света за последните 10 години".

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки