Джокович: В последно време чета само критики към мен

„Не съм решил за US open, защото случаите на коронавирус продължават да растат“, каза Ноле

Джокович: В последно време чета само критики към мен

Новак Джокович не се счита за причина за разпространението на коронавирус сред световните тенис звезди.

Напротив, лидерът в ранглистата на АТР и председател на Асоциацията на играчите се определя като жертва на "лов на вещици" заради случилото се с Адриа Тур.

Благотворителната верига, организирана от носителя на 17 титли от Шлема и неговия по-малък брат Джордже, постави начало на серия от положителни проби за COVID-19. Първият, който обяви, че е заразен, бе Григор Димитров, а след това още 10 тенисисти, треньори и техни близки се оказаха инфектирани. Самият Джокович и съпругата му Йелена дадоха позитивен резултат, но седмица по-късно вече бяха излекувани и са с отрицателни проби.

"В последно време чета и виждам само критики към мен, но повечето от тях са абсолютно неоснователни. Очевидно става въпрос за нещо повече от критично настроение, по-скоро е абсолютно насочена атака, нещо като лов на вещици спрямо мен. Някой трябва да поеме вината и това трябва да е голямо име, очевидно аз съм най-удобният за случая. Истината е, че намерението ми бе чисто, отдадох цялото си сърце на организацията и на това хуманитарно събитие, за да помогна на играчите и на тениса на Балканите. Съобразихме се изцяло със законите и предписанията. Но в същото време си научихме урока и може би някои неща можеха да се направят по различен начин", каза Новак пред "Спортски Журнал".

Световният №1 все още не е взел решение дали ще участва на US Open. Турнирът в Ню Йорк стартира на 31 август, но много от големите имена са под въпрос, а причината е разрастващата се пандемия в САЩ. Роджър Федерер е аут поради контузия, а Рафа Надал потвърди, че ще играе на Мастърса в Мадрид, който започва на 13 септември, в същия ден, в който трябва да се проведе финалът в Ню Йорк. Самият Ноле също ще играе в испанската столица, както и след това в Рим и на Ролан Гарос.

"Все още не съм решил дали ще играя на US Open. Определено повишаването на случаите на позитивни проби на COVID-19 в САЩ и особено в Ню Йорк не играят позитивна роля на организаторите и ще създадат проблеми. Дал съм съгласие за Мадрид, Рим и Париж, така че ще видим каква точно ще ми е програмата", каза още Джокович.

Сърбинът вече поднови тренировъчен процес, като се готви със своя добър приятел Виктор Троицки. Той също бе с позитивен тест за коронавирус, както и бременната му приятелка, но и двамата са излекувани.

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки