Инсталирай - Novsport Alert

ЕВРОПА

Манчестър Юнайтед
Ливърпул
Арсенал
Челси
Интер
Милан
Ювентус
Рома
Реал Мадрид
Барселона
Атлетико Мадрид
Байерн Мюнхен
Манчестър Сити
ПCЖ
Лацио
Борусия Д

Анкета

Кой отбор ще подкрепяте в мача ЦСКА 1948 – ЦСКА?

Кой отбор ще подкрепяте в мача ЦСКА 1948 – ЦСКА?


Реклама

Facebook

10 юли 2020 10:48 
"Меридиан мач"


Масоеро: Не очаквах щастието, което намерих в Пловдив

 

Триумфът на Лукас Масоеро с Купата на България продължава да предизвиква интерес към него в родната му Аржентина. Вестник Ел Деспартадор- публикува интервю със защитника, в което той разказва са себе си, за кариерата си и за престоя в Локо (Пд). Роденият в департамента Лавал 25-годишен здравеняк се радва на ува­жение в своя квартал Ла Пета, отчита изданието и припомня, че Масоеро е в България от лятото на 2018 година, след като преди това лично президентът Христо Крушарски уреди трансфера му. През миналия сезон тои записа 8 мача със средно 63 минути игра на среща, а през този вече има 9 с по 82 минути средно. Масоеро се възползва от напускането на Езе и контузиите в началото на годината, за да "захапе" своя шанс и да се утвърди като титуляр.

- Лукас, разкажи ни за семейството си?
- То е четиричленно - майка ми Нелида, баща ми Едуардо, брат ми Матиас и аз. Доба­вяме и любимите ми кучета Глория и Еле­на.

- Как е престоят ти в България и как се справяш с езика?
- Истината е, че съм много щастлив от стра­ната, в която дойдох да живея. Не знаех какво ме чака, но идването тук беше приятна из­ненада и вече имам моята група приятели. Опитвам се да живея нормално, както пра­вех, докато бях в Мендоса. Засега всичко е наред. С езика беше сложно и трудно, но аз уча. Сега мога да ходя да пазарувам сам. Справям се. Понякога дори действам като преводач на новите ко­леги, които идват в клу­ба, но продължавам да се опитвам да се усъ­вършенствам. Пловдив е много стар и пълен с туристи град. Тук вина­ги има хора, които го­ворят испански.Това е много хубаво. Страхот­но е да намерите хора, които не познавате и които говорят испан­ски. Това успокоява тревожността ви от же­ланието да се прибе­рете вкъщи. Накратко, градът е доста красив, живея на пет минути от стадиона. Потърсих жилище, което беше близо, така че нямах проблеми с трениров­ките и можах да се адаптирам по-бързо към всичко. Така че съм много щастлив, че съм на това място и в този отбор.

- Как се справя Бъл­гария с пандемията?
- Както навсякъде и тук имаше максимални предпазни мерки. Из­лизах от вкъщи само, когато трябваше да отида до супермаркета. Тъжно ми бе, защото бях сам - далече от родината и от моите близки. Тук карантина­та продължи два месе­ца и след това успяхме да се върнем към нор­малния живот.

- Как се чувстваш след спечелването на Купата?
- Спечелването на купата беше една от целите, които имахме в началото на сезона. Успехът е важен за клу­ба и вдига нивото му. Миналата година също спечелихме трофея и това беше качествен скок за клуба. Получи право да иг­рае в Лига Европа, къ­дето не беше влизал в продължение на 15 го­дини. Сега ще играем в турнира за втора го­дина поред, така че сме много щастливи от подкрепата на феновете и постигнатата цел.

-Ти ли си единстве­ният аржентинец в от­бора и как се разби­раш със съотборни­ците си? Успяхте ли да се сприятелите?
- В отбора само аз съм от Аржентина. В първенството има още един, който играе в Со­фия (б.р. - Франко Мазурек от Левски) и ние сме единствените два­ма, които играем в ли­гата в момента. В от­бора имаме преводач, който превежда всичко на английски. Треньо­рът говори на българ­ски, имаме преводача до нас, който ни помага с някои въпроси, за да знаем какво се иска от нас. Ето, консолидирах групата си, имам един приятел бразилец (Лу­кас Салинас), много привързан към мен, португалец (Диниш Алмейда) и сърбин (Ми­лош Петрович), който е най-големият от гру­пата, който ми помогна много в адаптацията, той ми е като брат.

- Поддържаш ли ре­довен контакт със се­мейството и прияте­лите си?
- Всеки ден говоря със семейството си, провеждаме видео раз­говор, те винаги се опитват да ми се оба­дят, карат ме да се чувствам много по-малко отдалечен, щастлив съм и бла­годарен на техноло­гията, която ни поз­волява да бъдем свързани.

- Кога за послед­но си беше в Мендоса?
- През декември миналата   година, прекарах ваканцията у дома. По-късно ис­ках да се върна през май, но поради пан­демията и затварянето на летищата билетът ми беше отменен и трябваше да остана. Сега чакам декември отново да се прибера при семейството си.

 - Като момче, кой искаше да бъдеш и на кого се възхища­ваш?
- Като всеки фен на Бока, който е видял най-добрият отбор в ця­лата история на клуба, харесвах начина, по който играят Валтер Самуел и Хорхе Ернан Бермудес, те винаги бяха моите примери за позицията, на която иг­рая. Рикелме е най-големият ми идол и до сега.

- Може ли да раз­кажеш как премина спортната ти карие­ра?
- Започнах някъде на 5 години в кварталния клуб Ла Пега. На 8 го­дини решихме да отида в Индепендиенте Ривадавиа, където прека­рах 13 години. Там срещнах много хора. Имах кратък период в тихоокеанския Грал Алвеар в края на 2016 г. и през 2017 г. отидох да играя в Депортиво Майпу, където прека­рах един сезон и след това дойдох да играя тук, в България, където съм от 2 години.

- Какви треньори белязаха кариерата ви и ви оформиха като играч?
- Първият ми треньор беше Рубен Канселмо, който е близък приятел на баща ми. С него ра­ботехме в Ла Пега, в Индепендиенте Ривадавиа дълго време тре­нирах при Пабло Куинтерос, който ми помог­на много. По-късно Карлос Лопес беше един от тези, които ми помогнаха най-много. Преминах и през ръ­цете на Даниел Гарнеро, той е човек, който знае много за футбола и затова днес той ус­пява в парагвайския футбол. Хуан Карлос Бермегуи ме заведе в Майпу и заради него сега съм в Локомотив.

- Как успя да с е наложиш в Бълга­рия?
- В началото ми беше трудно да се адаптирам. Имах проблем с ролите на терена. Бях играл в друга схема. Първата го­дина играх много малко, но сега имам достатъчно време на терена. Имам много снимки. През тази година участ­вах във всеки мач, Страшно съм дово­лен от сегашното си положение.

- Как президентът на Локомотив се свърза с теб и ти предложи да отидете да играете в Бълга­рия?
- Това не беше ди­ректен контакт, запоз­наха ме с него. Той дой­де да види някои ма­чове срещу Лас Херас и каза, че наистина му харесва това, което е видял и иска да ме взе­ме в отбора. Казах „да", защото исках да опи­там късмета си в чуж­бина. Истината е, че всичко стана доста бър­зо. И двамата държах­ме на думата и след 3 месеца отидох при него в България.

- Мисли ли много преди да приемеш офертата и посъветва ли се със семейство­то си?
- Със семейството си се консултирам за всичко, ние сме много сплотено семейство. Когато сме изправени пред големи решения, винаги сядаме заедно, даваме своето мнение. Те знаеха какви са мои­те мечти и моята идея, никой от тях не възрази и от една страна всички бяха наясно, че бих сбъд­нал мечтите си. Беше радостно събитие отвъд факта, че трябваше да напусна и да бъда да­леч от семейството си, да напусна къщата дос­та млад. Но това е доб­ра възможност за мен и те са щастливи, че се справям.

- Играеш с момчета от различни нацио­налности, какво е да живееш с тях?
- Всички те имат своите особености, всички страни имат различните си езици. Аз научавам малко от всички. Темпераментът на българите е подобен на нашия. Най-добрият ми приятел е сърбин. Неговият език е под­обен на българския, но той стана малко лати­низиран. Следва моя ритъм. Заради мен ве­черя по-късно и се опитваме да бъдем за­едно.

- Разкажи за досега ти с турнира Лига Ев­ропа?
- Изиграхме 4 мача в Лига Европа, не участвах в нито един мач, но опитът беше страхотен. Успяхме да отстраним отбор от Словакия и да стигнем до мачове със Страсбург. Разликата между футбола в елита на Франция и този на Бал­каните идва най-вече от парите, които се вла­гат там. Нашият отбор бе сравнително равно­стоен и това бе ценен опит за всички.

- Имал ли си шанс да обмениш думи с велики европейски или латиноамерикан­ски играчи?

- По време на предсезонната подготовка имахме приятелски мач с отбора, в който играе Майкъл Есиен. Успяхме да си поговорим малко с него, много скромен човек, който спря да говори с всички нас и даваше съвети. След края на мачовете в ли­гата често говоря с ня­кои от играчите на съ­перника как се справят и дали се забавляват добре. Чатим си с ня­кои, които говорят ис­пански или португал­ски.

- Колекционираш ли фланелки?
- Брат ми и баща ми искаха да им пратя фланелките, които имах - на Хорхе Браун, който отиде в отбора на Марадона, както и на най-добрия играч в българ­ското първенство.

Реклама

Коментари

Секция "Коментари" е предоставена за мнения и коментари от читателите на novsport.com. Препоръчителна минимална възрастова граница 18 години.
Novsport.com не носи отговорност за съдържанието на тази секция. Посетителите използват и четат раздела на своя отговорност.

Bookmark and Share

Изпратено от:
Анонимен |
Тема

Коментар


...
Изпратено от Анонимен на 11 юли 2020 01:27. |
Явно е интелигентен човек, а като футболист ще се развива във възходяща насока. На аржентинците може да се вярва! Лукас вече е ценен и обичан в Пловдив.

 

Още от Интервютa

Още от Интервютa

Актуално

19:55 Днес Леверкузен - Рейнджърс
19:55 Днес Севиля - Рома
22:00 Днес Базел - Айнтрахт
22:00 Днес Уулвърхемптън - Олимпиакос

Реклама

Видео

Взеха решение в ЦСКА след срещата на феновете с Гриша Ганчев Павел Колев след събранието на Управителния съвет. Новини от БФС
Взеха решение в ЦСКА след срещата на феновете с Гриша Ганчев
Павел Колев след събранието на Управителния съвет.
Новини от БФС

Резултати на живо

Всички мачове Още РЕЗУЛТАТИ

Футболни Прогнози

Любопитно

Арда представи новите екипи Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година Пиронкова в списъка за US Open
Арда представи новите екипи
Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година
Пиронкова в списъка за US Open

Реклама

Фото Галерия

ЦСКА – Левски 3:3 Левски на полуфинал след драма с дузпи срещу Лудогорец Левски загуби с 1:2 от Славия
ЦСКА – Левски 3:3
Левски на полуфинал след драма с дузпи срещу Лудогорец
Левски загуби с 1:2 от Славия

Реклама

Още от деня

Всички новини от деня

Автоновини

27 екипажа ще стартират в рали "Твърдица-Елена" ИЗВЪНРЕДНО: "Рейсинг Пойнт" започна преговори с Фетел Над 10 хиляди теста за Covid-19 преди първия старт във Формула 1
27 екипажа ще стартират в рали "Твърдица-Елена"
ИЗВЪНРЕДНО: "Рейсинг Пойнт" започна преговори с Фетел
Над 10 хиляди теста за Covid-19 преди първия старт във Формула 1