Астън Вила срази Арсенал и гледа към спасението (ВИДЕО)

Бирмингамци напуснаха зоната на изпадащите след успех с 1:0 у дома

Астън Вила срази Арсенал и гледа към спасението (ВИДЕО)

 Кръг преди края на сезона в Премиър лийг отборът на Астън Вила напусна зоната на изпадащите, след като надви Арсенал с 1:0 на свой терен. Тимът от Бирмингам се изравни по точки с Уотфорд, но има по-добра голова разлика от само 1 попадение и във финалния кръг в неделя всичко вече зависи от самия него. Тогава Вила гостува на Уест Хем, който не играе за нищо, а по същото време “стършелите” ще спорят с Арсенал в Лондон. Шанс за оцеляване има и Борнемут, който гостува на Евертън. При равенство в точките между два тима първо се гледа головата разлика.

С това си поражение пък “топчиите” пропуснаха шанса да се класират за Лига Европа през първенството. На тях вече им остава само една възможност за това - да спечелят финала за Купата на Англия, където ще спорят с Челси.

Играчите на Астън Вила започнаха нахъсано и поставиха съперника под напрежение с няколко центрирания и атаки по фланговете. Гостите трудно организираха атаки, като видимо бяха прили ролята да чакат шанса си на контраатака.

Арсенал продължаваше да бъде пасивен и в 27-ата минута инкасира гол. Тогава Хасан-Трезеге засече с мощен шут подаване от корнер и Емилиано Мартинес нямаше какво да направи - 1:0 за Астън Вила.

След попадението лондончани опитаха няколко атаки, като те все минаваха отляво през Обамеянг, но ефект нямаше.

Около 40-ата минута играчите на Вила имаха две нови възможности. В 45-ата пък Грийлиш за малко да удвои след майсторско изпълнение с десния крак.

На полувремето Гранит Джака замени Торейра в състава на Арсенал и тимът заигра по-добре. В 51-вата центриране отдясно намери Букайо Сака, който обаче беше крайно неточен.

След още три минути Обамеянг беше на крачка от попадение, но Езри Конса спря кълбото.

В 75-ата минута домакините пропуснаха да дръпнат с 2:0, когато Кайнан Дейвис беше изведен сам срещу вратаря, но се размина с попадение.

Само две по-късно обаче шансът беше с бирмингамци, след като Нкетиа засече с глава, но топката срещна страничната греда.

Реал и Борусия получават по 25 000 билета за финала

Битката за трофея в ШЛ е на 1 юни в Лондон

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

Тръпката е на Острова: Невиждан в историята рекорд или изненадата на десетилетието?

Клубните първенства из цяла Европа изглеждат до голяма степен предрешени, но интрига все още има в един от най-силните шампионати

Барса сложи 500 млн. евро цена на един от талантите си

Пау Кубарси подписа нов договор

Само четирима треньори елиминирали Анчелоти на полуфинал

Сър Алекс е сред тях

Национал на България в топ 3 на Серия Б

Петко Христов с висока оценка в Италия

Алфонсо Дейвис: Срещу отбор като Реал Мадрид да водиш с 1:0 не е достатъчно

Вижте какво каза голмайсторът на Байерн

Белингам: Искам да повторя Зинедин Зидан

Вижте каво каза халфът на Реал Мадрид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки