MotoGP: Куартараро с втори пореден полпозишън

Французинът записа най-доброто време в квалификацията преди Гран При на Андалусия

MotoGP: Куартараро с втори пореден полпозишън

Фабио Куартараро спечели втора поредна квалификация от началото на сезона в MotoGP, след като записа най-доброто време в сесията за място преди Гран При на Андалусия.

 
Френският пилот на Petronas Yamaha SRT беше с 0.095 по-бърз от представителя на Yamaha - Маверик Винялес. Испанецът даде по-добро време от своя бъдещ съотборник в самия край на квалификацията, но то не бе зачетено от стюардите заради излизане от пистата на Винялес на завой №7. Компания на Куартараро и Винялес на първа редица ще прави пилота на Pramac Ducati, Франческо Баная, който остана на 0.169 зад първия.
 
Втора редица ще поведе Валентино Роси с Yamaha, който се нареди пред състезателя на Tech 3 KTM Мигел Оливейра и другия състезател на Petronas Yamaha SRT Франко Морбидели.
 
От трета редица ще стартират Джак Милър (Pramac Ducati), Такааки Накагами (LCR Honda) и Брад Биндър (KTM). Японският пилот бе на път да запише много по-добро постижение, но допусна грешка при спирането за последния завой и обиколката му бе провалена.
 
Последни от участниците във втората част на квалификацията останаха Жоан Мир (Suzuki), Данило Петручи (Ducati) и Пол Еспаргаро (KTM), който падна две минути преди края на квалификацията.
 
Световният шампион Марк Маркес, който счупи  раменна кост по време на Гран При на Испания миналата седмица и бе опериран във вторник, не записа време в първата квалификационна сесия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки