Сензациите в пресата: Чочев все пак избира ЦСКА 1948 пред Славия

Трима професори в екипа на Порточанов, Лудогорец урежда Марин за Шампионска лига и продава Шверчок за 500 000 евро, Акрапович обмисля промени по състава и още…

Сензациите в пресата: Чочев все пак избира ЦСКА 1948 пред Славия

Сензациите в пресата днес, петък, 14.08.2020 година:

„Меридиан мач“: Чочев все пак ще избере ЦСКА 1948 пред Славия

Националът на България Ивайло Чочев, който продължава да лекува тежка контузия, е бил забелязан да отива на среща в офиса на Цветомир Найденов. Последният е основен спонсор на новака в елита ФК ЦСКА 1948. Очаква се халфът да подпише договор с амбициозния столичен отбор, откъдето преди дни намекнаха, че са пред подпис с национал. Ако това стане, то Чочев ще предпочете офертата на новака пред тази на Славия, въпреки че президентът на „белите“ Венци Стефанов заяви, че в България се е разбрал с Чочев да играе за неговия тим. Чочев получи много тежка контузия през март 2019-а година, по време на европейската квалификация България - Черна гора в София, завършила 1:1. На злополучния мач буквално беше раздробена капачката на коляното на футболиста, което наложи серия от операции. През 2019-а Чочев премина в Пескара, но не изигра нито минута на терена заради продължителното възстановяване от сериозната травма. Не е ясно кога Чочев ще бъде напълно готов за игра.

„Тема спорт“: Акрапович обмисля две промени по състава
Старши треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович обмисля две промени по състава за утрешното домакинство на Ботев Враца. Двубоят е от 17:45 часа на "Лаута". В последните две срещи - загубата от Ботев Пд с 0:2 в дербито и победата с 1:0 над Лудогорец за Суперкупата босненският специалист пускаше едни и същи стартови 11. Той обаче е останал разочарован от представянето на някои играчи в сблъсъка с канарчетата. Възможно е Георги Минчев да смени Анте Арлица за двубоя с врачани, както и Момчил Цветанов да започне сред единадесетте. Напоследък той загуби титулярното си място. На пейката може да седне Йосип Томашевич.

„24 часа“: Трима професори в екипа на Порточанов

Трима професори ще влязат в ръководния състав на БФС, ако Христо Порточанов бъде избран за президент на централата. „Те са на световно ниво. Единият е в областта на финансите, другите на медицината. Големи са, доказани са, с тях ме свързва 20-годишно приятелство. Ще са истинско богатство за управлението на родния футбол", разкри пред „24 часа“ създателят на явлението „Нефтохимик“. Порточанов ще се появи официално пред медиите през септември, когато ще хвърли повече яснота около кандидатурата си за президент на БФС. „Планирам пресконференция в първата седмица на септември. Ще бъде най-вероятно в хотел „Сънсет Ризорт“ в Поморие“, обяви Порточанов.

„Тема спорт“: Лудогорец урежда Марин за Будучност

Лудогорец представи третото си ново попълнение - испанския нападател Ихинио Марин. Преди него клубът подписа с халфа Алекс Сантана от Ботафого и крилото Бърнард Текпетей от Шалке. Договорът на Марин е за 3 години. Вече тече процедурата за изискване на жълта карта, след което той ще може да бъде на разположение на треньора Павел Върба. Очаква се той да бъде уреден за сблъсъка с Будучност от 1-ия квалификационен кръг на Шампионска лига, който е на 19, август, сряда, от 21:00 часа.

„Меридиан мач“: Лудогорец продава Шверчок за 500 000 евро

Нападателят на Лудогорец Якуб Шверчок е на часове от завръщане в полския футбол и по-конкретно - той ще подпише с Пяст Гливице. Треньорът на тима Валдемар Форналик иска спешно да вземе нападател и се е спрял на Шверчок, когото отлично познава. В Полша разкриха и подробности около сделката. Медиите в страната информират, че е постигната договорка между клубовете, като поляците ще платят 500 000 евро за правата му. Преди седмица бе споменато, че разградчани имат интерес към защитника на Пяст Гливице Якуб Червински, но двете сделки са независими една от друга. В Полша отбелязват, че Шверчок може да се присъедини към тима още в началото на идната седмица и да бъде на разположение на Валдемар Форналик за двубоя от квалификациите за ‘ “ Лига Европа срещу Динамо Минск.

„Меридиан мач“: Продажба на Малинов минава през място в тима

Не е тайна, че от ЦСКА правят всичко възможно да продадат Кристиян Малинов в близките дни или седмици. Националът вече много време се задържа на „Армията“ и не се вижда с какво повече може да помогне на отбора. Освен това за титуляри през сезона изглеждат непоклатими Амос Юга и Юнус Санкаре. Дори да не са в оптимална форма, французите с африкански корени ще бъдат налагани упорито от треньора Стамен Белчев, тъй като именно от тях се чака да дойде голямата промяна при .,червените“. Докато Юга и Санкаое подобрява постепенно представянето си, титуляр трябва да е Малинов без никакво съмнение. Не само защото отлично познава първенството ни и миналата година бе избран за най-добър футболист на тима след допитване до „червената“ публика. Малинов няма как да бъде продаден в чужбина, при положение, че е твърда резерва. Най-малкото цената му пада с всеки изигран мач и ЦСКА няма как да иска милион евро или повече за играч, на когото очевидно ням да се разчита.Така че е хубаво да се заложи на национала, който не само може да помогне в краткосрочен план. но и да изработи сам трансфера си, за който се бори както той, така и ЦСКА.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки