Джокович с 20-а поредна победа от началото на сезона

Серина Уилямс изненадващо отпадна от турнира в Ню Йорк

Джокович с 20-а поредна победа от началото на сезона

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове "Western & Southern Open" от сериите "Мастърс" с награден фонд 4.67 милиона долара, който през тази година беше преместен от Синсинати в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус.

Шампионът през 2018 година елиминира представителя на домакините Тенис Сандгрен с 6:2, 6:4 и записа 20-ата си победа в 20 мача от началото на сезона.

Белградчанинът спечели 26 от 31 разиграни точки на първи сервис и спаси всичките четири възможности за пробив на съперника си, за да триумфира за 88 минути.

"Изиграх отличен мач. Чувствах се по-добре и се представих по-силно в сравнение със срещата ми вчера. Всичко върви в правилната посока", коментира сърбинът след двубоя.

Джокович очаква германеца Ян-Ленард Щруф, който елиминира миналогодишния финалист Давид Гофен (Белгия) с 6:4, 3:6, 6:4.

Щруф пласира 35 печеливши удара и записа осми успех в кариерата си над играч от топ 10 на световната ранглиста.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания), който участва с "уайлд кард", отпадна в третия кръг след поражение от канадеца Милош Раонич с 2:6 , 2:6.

Раонич по традиция сервираше отлично, като пласира 10 аса и загуби само 3 точки от 25 разиграни при първи сервис.

Канадецът очаква Филип Краинович (Сърбия), който продължи добрата си серия и отстрани квалификанта Мартон Фучович (Унгария) с 6:2, 6:1.

Фучович елиминира Григор Димитров във втория кръг в три сета, но този път не успя да се противопостави.

Номер 4 Стефанос Циципас (Гърция) надделя над американеца Джон Иснър със 7:6(2), 7:6(4) в мач без пробиви.

Циципас ще срещне на четвъртфиналите друг представител на домакините Райли Опелка, който изненада шестия поставен Матео Беретини с 6:3, 7:6(4).

Защитаващият титлата си Даниил Медведев (Русия) пък ще играе за място на полуфиналите срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, който победи друг руснак Карен Хачанов с 4:6, 6:3, 6:2.

При жените оставената под номер 3 Серина Уилямс изненадващо отпадна от турнира в Ню Йорк, след като загуби преднина от един сет срещу Мария Сакари и отстъпи със 7:5, 6:7(5), 1:6 в мач от третия кръг.

38-годишната американка, която през следващата седмица ще започне офанзивата си към 24-а титла от турнири за Големия шлем, поведе с 5:2 в първия сет, но гъркинята успя да стигне до изравняване. Уилямс обаче спечели следващия си сервис гейм за 6:5 и в 12-ия записа пробив, за да поведе в резултата.

Вторият сет започна с пробив за Сакари и 3:1, но Уилямс спечели два поредни сервис гейма на гъркинята, поведе с 5:3, като получи шанс да подава за мача. Поставената под номер 13 в схемата Сакари обаче върна моментално пробива и изпрати сета в тайбрек. В него американката отново имаше ранна преднина от 4:1 точки, но минипробиви в осмото и 12-ото разиграване спечелиха частта със 7:5 за Сакари и тя изравни мача.

Гъркинята, която е 21-а в света преди Откритото първенство на САЩ, поведе с категоричното 5:0 в последния сет и завърши изненадващата си победа с мощен форхенд от осмия мачбол.

“Още не мога да осъзная какво направих. Мечтата ми се сбъдна. За мен Серина винаги е била модел за подражание, защото е постигнала всичко в спорта, в който се състезавам и аз. Много съм доволна от резултата. Не знам дали нейните успехи могат да бъдат повторени някога", каза гъркинята относно мача, който бе отлаган заради дъжд.

Следващата съперничка на Сакари е британката Йохана Конта, която победи рускинята Вера Звонарьова с 6:4, 6:2.

Бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) показа форма с победа с 6:3, 6:1 над украинката Даяна Ястремска. В следващия кръг тя ще срещне Анет Контавейт от Естония, която надделя над чехкинята Мари Боузкова с 6:3, 6:3.

Осака записа осем аса срещу нито един за Ястремска и се справи само за час срещу украинката.

"Подаването е много важна част от моята игра и е хубаво, че то заработи. Процентът на спечелени топки обаче все още не е стигнал до нужната граница, но се надявам да се подобри с течение на времето", каза японката след мача си от втория кръг.

Следващата й съперничка Контавейт също е в силна серия, след като игра финал в Палермо по-рано през месеца.

Друга бившата лидерка в световната ранглиста Виктория Азаренка от Беларус подобри баланса си срещу французойката Ализе Корне до 7-0, след като спечели с 6:4, 7:5 мача в Ню Йорк. Там тя ще срещне тунизийката Онс Жабюр, която надви представителката на домакините Кристина Макхейл с 6:3, 6:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки