ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ! Възраждане 2020 с първи трофей в клубната история

Малките таланти на треньора Йордан Димитров спечелиха купата в "Турнир на приятелството" в Девин

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ! Възраждане 2020 с първи трофей в клубната история

Новоучреденият столичен клуб "Възраждане 2020" се налага с гръм и трясък на българската футболна сцена! По-малко от два месеца след създаването си, той вече има трофей в своята витрина. Малките таланти на един от най-перспективните ни треньори Йордан Димитров спечелиха купата на "Турнир на приятелството" в Девин.

Родените през 2009 и 2010 година футболисти са на подготвителен лагер в топкурортния град и се включиха в състезанието. Любопитното е, че останалите отбори бяха съставени от деца, по-големи с 2-3 години, но това не попречи за триумфа на столичани.

След убедителна победа с 5:2 над ФК Девин и драматично равенство 3:3 с Доспат, днес "Възраждане 2020" излезе в решителен сблъсък с ФК Батак. Още от първата минута действията се пренесоха пред вратата на противника, но въпреки създадените над 10 чисти голови положения топката бе като омагьосана и така и не влизаше във вратата. Отлично играещият именяк Адриян Петров дори пропусна дузпа. Все пак две минути преди края на първото полувреме Ясин Сали успя да преодолее вратаря на Батак и да хвърли в еуфория присъстващите на мача родители и членове на клубната управа.

През второто полувреме натискът на "Възраждане 2020" продължи и след нова поредица от пропуски новото попълнение от Левски Мартин Шопски логично направи резултата 2:0. Това явно не се понрави на треньора на Батак Георги Куцовски, който започна с махленско поведение да оспорва всяко отсъждане на съдията, да спори с треньора Йордан Димитров за всеки спорен тъч и най-лошото, да надъхва своите футболисти за по-твърда игра. Това доведе до няколко груби нарушения на малките футболисти от ФК Батак, които с действията си напомниха за "горещата" атмосфера на селския футбол от най-тъмните му години.

Най-дейни в грубостите бяха двама футболисти на Батак с висок ръст и снажно телосложение, за които на трибуните вървяха басове кой клас са и дори имаше мнение, че догодина са абитуриенти...В крайна сметка се стигна до трети гол в полза на "Възраждане 2020", дело на Георги Сапунджиев и интригата приключи. Останаха само просташките изпълнения на някои играчи от Батак, които в яда си от загубата започнаха да наричат столичани.........."селяци"!?!?!?

След последния съдийски сигнал имаше леко напрежение между двата отбора, но "подпалилият искрата" Георги Куцовски и хора от управата на "Възраждане 2020" успяха да го потушат....В крайна сметка столичани получиха купата и златните медали, а за Куцовски неприятностите тепърва предстояха....Оказа се, че в БФС преди няколко дни е получен сигнал, че той води едновременно два детски отбора от различни клубове - ФК Батак и ФК Девин. Очаква се да започне дисциплинарна проверка по случая...
 

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки