Красен Кралев: Не подценявайте жестокостта на коронавируса

Министърът на младежта и спорта е изписан от болницата, продължава лечението у дома

Красен Кралев: Не подценявайте жестокостта на коронавируса

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви от профила си във Facebook, че вече е изписан от интензивното респираторно отделение на УМБАЛ “Света Марина” във Варна и ще продължи лечението си от COVID-19 в домашни условия. Министър Кралев благодари на лекарите за положените грижи и призова да не бъде подценяван вирусът.

Ето и цялата публикация:


"Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19.
Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ “Света Марина” във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса.
Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите в интензивното отделение. Изключителна компетентност, внимание, бърза и решителна рекция, човешко отношение към всеки болен, което е от голямо значение в този труден за пациентите момент.
Лечението е двустранен процес на доверие и работа в екип между лекарите и болните. Във Варна има отлични лекари и се радвам, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението ръководен от д-р Валентина Димитрова, който включва д-р Павлина Пенева, д-р Искра Величкова, д-р Антон Антонов, д-р Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които денонощно са до нас и се борят с чудовищните рискове от вируса очи в очи.
Благодарение на тези хора аз преминах през най-тежката част това изпитание, затова искам да ви разкажа повече за тях.
Условията при които тези герои работят наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса. В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици.
Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество.
От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага.
Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован!
Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки.
И пазете лекарите – ще ни трябват.
Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха , за да ме подкрепят в това изпитание. Трудно щях да се справя без вас ❤️ За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ, Бог да спаси душите им 🙏"

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ФИФА удари на камък с новите правила за агентите

Германският съд отхвърли жалбата на централата

FastPay е спонсор на Българската асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност

Ето какво включва конференцията

Лучано: Димитър Илиев не става, Кралев е единственият, който свърши някаква работа, освен мене

Eто какво още заяви той по темата със спортното министерство

Smart Lady 6 години успешно подкрепя българските жени предприемачи

Fibank инвестира над 120 милиона лева в програмата с фокус подкрепа на дамите в бизнеса

Депутатите от ресорната комисия разкостиха и отхвърлиха Националната стратегия за ФВС

Тази стратегия трябва да е припозната от всички партии, защото определя политиките за 12 години напред, трябваше да ни потърсите за мнение предварително, каза Красен Кралев на ММС

Канят 222 000 души за откриването на Париж 2024

Вижте какво съобщиха организаторите на Олимпийските игри

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки