Бум на COVID-19 преди рестарта на ШЛ на Азия

Континенталната конфедерация обяви седем заразени с коронавирус

Бум на COVID-19 преди рестарта на ШЛ на Азия

 Подновяването на азиатската Шампионска лига е предшествано от седем позитивни проби за COVID-19, обяви Континенталната конфедерация (АФК). Резултатите са ясни след като е направена проверка на отборите, които ще играят в т.нар изолиран град в Западна Азия.

АФК съобщи, че петима футболисти и един човек от щаба на Ал Хилал (Саудитска Арабия), както и един играч от Ал Духаил (Катар) са хората с положителни проби. Турнирът в Западната зона трябва да стартира в понеделник с участието на отбори от Катар, Саудитска Арабия, Иран, ОАЕ и Узбекистан, като мачовете се играят в Катар.

Преди да се направят тези тестове вече на място, отборите е трябвало да направят още едни на собствена територия. Поради тази причина Ал Уахда (ОАЕ) нямаше как да пристигне в Катар заради сериозен брой заразени. Тимът от Емирствата се вади от състезанието и в мачовете им ще бъдат присъждани служебни победи за противниците.

"Тези, които са позитивни, ще бъдат изолирани и за тях ще бъдат предприети всички мерки на мястото, където ще се играят мачовете от турнира. Останалите от отборите продължават участието си, се казва в съобщението на АФК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки