Албертини: Тонали може да постигне големи неща

Младият талант премина в Милан под наем този сезон с опция за откупуване

Албертини: Тонали може да постигне големи неща

 Легендата на Милан Деметрио Албертини похвали "росонерите" за трансферната им политика през лятото. Според бившия италиански национал феновете на тима трябва да имат търпение и да дадат нужното врем на Стефано Пиоли и новите попълнения в състава.

Албертини наблегна на младия талант Сандро Тонали, като сподели, че той има всички необходими качества да стане играч от световна класа.

"Доволен съм от процесите в Милан и оставам оптимист. Трябва обаче да се подхожда внимателно и да не се натоварваме с големи очаквания. Виждам, че в клуба се стараят да дадат едно ново начало и са решени да изградят боеспособен състав. Радвам се, че ръководството залага на италианското, а привличането на Тонали може да се окаже решаващо. Когато аз бях в Милан, ние се борихме за титлата и играхме запомнящи се мачове в Шампионската Лига. Хубаво е да се дава шанс на италианците, чужденците не винаги са най-доброто решение", коментира той.

"Важно е, че Ибрахимович остана, но бих искал да посъветвам шефовете, феновете и мениджъра Пиоли да бъдат търпеливи със Сандро Тонали. Той е прекалено млад, за да падне цялата отговорност върху него, всичко трябва да се случва бавно и в правилния момент. Ако позволят на Тонали да се развие и  момчето покаже пълния си потенциал, той може да изведе Милан до върха. Вярвам, че тифозите ще имат един по-успешен сезон от  изминалата кампания", добави Албертини.

Първото изпитание за Милан е много близо. Утре вечер италианският гранд гостува на Шамрок в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки