Висшата лига иска връщане на феновете по трибуните

Вижте официалната позиция

Висшата лига иска връщане на феновете по трибуните

Висшата лига призова британското правителство да се придържа към предварително съставения план за контролирано завръщане на фенове по трибуните на стадионите от началото на следващия месец.

През изминалата седмица здравните власти ограничиха присъствието на хора на масови събития след скок на новозаразените от коронавирус и заявиха, че ще преразгледат решението си за отваряне на футболните стадиони.

Според ръководството на Висшата лига всички клубове са напълно готови да осигурят нужната безопасност за привържениците:

„Отборите могат да прилагат мерките, заложени в здравните протоколи и да осигуряват безопасна среда на всички привърженици. Липсата на фенове продължава да нанася сериозни поражения на икономическото състояние на клубовете, но това влияе също така на цялата футболна пирамида и на държавата като цяло“.

„Предвид споменатото, че клубовете могат да наложат стриктни хигиенни правила, изисквани от здравните власти, Лигата призовава правителството да не отлага планираната дата за контролирано завръщане на феновете по трибуните", се казва в позицията от Висшата лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки