Арсенал с трудна победа във второ поредно лондонско дерби (ВИДЕО)

"Топчиите" се наложиха с 2:1 над Уест Хем

Арсенал с трудна победа във второ поредно лондонско дерби (ВИДЕО)

 Арсенал спечели второ поредно лондонско дерби. За разлика от успеха срещу Фулъм на старта, когато нямаше никакви проблеми, сега играчите на Микел Артета имаха далеч по-труден мач срещу Уест Хем. “Артилеристите” победиха с 2:1, но имаха и доста късмет, тъй като съперникът им имаше предимство в някои периоди и пропусна няколко добри възможности през второто полувреме.

В първата част на двубоя и двата отбора не успяваха да намерят ритъма си и до положения не се стигаше. Една ситуация отвори мача. В 25-ата минута Обамеянг бе изведен в наказателното поле, а той центрира към Лаказет. Французинът откри резултата след удар с глава. Положението бе разгледано с ВАР поради съмнения за засада на Обамеянг, но попадението бе признато. За Лаказет това бе гол номер 50 с екипа на Арсенал.

Гостите не създаваха много проблеми на съперника и “артилеристите” спокойно контролираха събитията на терена, въпреки че не показваха обичайната си игра. Така Уест Хем се възползва от една от редките си възможности и изравни в самия край на първото полувреме. Боуен проби отляво, намери Фредерикс от другата страна, а той пусна остра топка към Антонио, който я засече в мрежата.

След почивката тимът на Дейвид Мойс бе по-активният и пропусна няколко великолепни възможности. След центриране в 53-ата минута намеса на Габриел в последния момент отклони топката към Лено, който успя да я овладее преди тя да премине голлинията. По-късно отново бранителят на Арсенал бе на точното място, като този път спря удар на Боуен.

Домакините не успяваха да се справят с атаките на Уест Хем, който в 67-ата минута удари греда. След центриране на Масуако Антонио стреля с глава, а топката се отби в горната греда. Лено изпусна кълбото, но защитници на Арсенал на два пъти успяха да блокират опити на съперници да насочат топката към мрежата.

Отборът на Артета правеше отчаяни опити да намери решението, което ще им донесе победата, но съперникът им изглеждаше с по-ясни идеи. Мениджърът на Арсенал намери правилния ход, като пусна в игра Нкетиа, а той му се отблагодари с победен гол в 85-ата минута след асистенция на Себайос.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки