ЦСКА показа зъби, но загуби от Нефтохимик

Най-полезни за шампионите бяха Николай Николов и Илия Петков с по 13 точки

ЦСКА показа зъби, но загуби от Нефтохимик

Волейболният шампион Нефтохимик 2010 (Бургас) победи  ЦСКА с 3:1 (25:23, 25:19, 25:27, 25:21) във втория си мач от Група 1 на квалификационните турнири за определяне на първа и втора осмица в Суперлигата за сезон 2020/21.

 
Така шампионите, които са и големият фаворит в потока, записаха втори успех и оглавяват еднолично класирането с 6 точки. ЦСКА пък допусна първа загуба, като с точка по-малко от Дунав заема трета позиция във временното класиране.
 
В последния ден на турнира, Нефтохимик ще играе с русенци, а "червените" с Тетевен Волей, който вече е сигурен за втората осмица. Срещите са съответно от 18,30 и 16,00 часа.
 
Успехът не дойде лесно за домакините. Волейболистите на ЦСКА се опитаха максимално да се противопоставят на бургазлии, но все пак успяха да вземат само гейм. Нефтохимик диктуваше играта в първата част с преднина от няколко точки до 18:14, след което „червените“ рискуваха сервиса и намалиха пасива си до точка 22:23. Последва равностойна игра, но бургазлии показаха класа в важния момент. При 24:23 по-големият им опит си каза думата и те наложиха волята си след успешна атака на Златко Кьосев. 
 
Във втората част армейците не се отказаха, като продължиха да оказват съпротива на съперника. Червените започнаха ударно с 3:0 в своя полза, като продължиха да диктуват играта до десета точка. Николай Желязков потърси промяна, пусна в игра Мирослав Градинаров на поста диагонал. Бургазлии отново обаче направиха обрат и поведоха с 18:12, Последва обаче нова силна серия на армейците, които намалиха до 19:21. Бургазлии обаче отново надделяха във последните минути, като стабилизираха посрещането, засилиха сервиса и затвориха втората част с разлика.
 
 Младият състав на ЦСКА показа своите възможности в третата част, когато преклониха шампионите с много дух и сърце. Червените поведоха с 5:2 след серия от начален удар на Георги Татаров. Това даде увереност на съотборниците му и армейците продължиха да водят, като разликата набъбна на 16:11 в тяхна полза. Шампионите се окопитиха, засилиха сервиса и стопиха пасива си при 18:18. Армейците продължиха да натискат и поведоха с 23:21, но след това допуснаха решаващи грешки, които доведоха до 24:24. Все пак волейболистите на ЦСКА със зъби и нокти успяха да се преборят за гейма и го спечелиха с 27:25, като се върнаха в играта.
 
 В четвъртата част тимът на Нефтохимик не допусна повече изненади. Въпреки че „червените“ продължиха да отстояват своите позиции и водеха до 15:13, след това бургазлии най-сетне намериха ритъма си, наложи волята си отново и спечелиха мача един загубен гейм.
 
Най-полезни за Нефтохимик станаха Николай Николов (3 блока, 2 аса и 57% ефективност в атака) и Илия Петков (5 блока! и 67% ефективност в атака) с по 13 точки за победата.
 
За ЦСКА над всички бе Димитър Димитров с 22 точки (5 блока!, 1 ас и 43% ефективност в атака), но и това не помогна за успеха.
Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки