loader

Росен Кирилов: ЦСКА върви трудно в първенството, загуби много енергия в Европа

"Българският футбол е на прилично средно европейско ниво", заяви бившият национал

 Бившият национал Росен Кирилов гостува днес в актуално студио Дерби и коментира мачовете на националния отбор, както и предстоящите първи евробитки за Лудогорец и ЦСКА-София. "Защо така се случва в националния отбор? Всеки си го задава този въпрос, но може би е генерално отражение на всичко. Причините никой не ги знае, комплексни причини, анализират се, но ясен отговор нямаме.

 

При младежите има лъч надежда. Мисля, че това поколение, което идва, е способно и кадърно. Победиха Сърбия, за които знаем каква школа са. Направиха равен с Полша, това са добри резултати".
 
Иначе не приемам позивите за подмладяване на националния отбор. В националния отбор трябва да се вика най-доброто. Дори играч на 17-18 години, ако прави изключително впечатление, той ще бъде извикан. Ето ви пример с Доминик Янков, с Валентин Антов. Да не играха, но треньорът преценява кой да играе".
 
"Българският футбол е на прилично средно европейско ниво. Айде малко по-ниско от средното европейско ниво. Имаме два отбора в групите на Лига Европа, Локомотив Пловдив беше на 15 минути от победа над Тотнъм.
 
Относно Първите мачове в Лига Европа- надявам се да тръгнат и двата отбора успешно. Лудогорец с Антверп, който има особена популярност в България. Но се надявам, че няма да бъдат черна котка и за тях, както преди години бяха за Левски. Надявам се и двата отбора да тръгнат с победи".
 
Специално ЦСКА загуби много енергия в мачовете с БАТЕ и Базел и това се отрази на представянето им в българското първенство. Там, в Европа, хвърлиха всички сили, но мисля, че ще се оправят. Гледах мача на ЦСКА и Лудогорец. ЦСКА беше далеч по-добрия отбор, особено второто полувреме, и заслужаваше да победи. Като гледам дългата пейка на армейците, Лудогорец ще имат още по-сериозен опонент. Като прибавим Локомотив (Пловдив) и Берое, ще бъде още по-тежко за тях. Ще бъде жалко, ако след ЦСКА, такива катаклизми да се случат и на Левски".
 
Кирилов коментира и приключването на един от бившите отбори, на които той беше треньор доста време- Витоша (Бистрица). Както е известно, бистричани се отказаха след 7 мача във Втола лига и разпуснаха първия си тим.
 
"За Витоша - собственикът си решава, жалко е, че се случи. Там даваха шанс на млади играчи. Християн Василев е пресен пример, сега се представя на ниво в Берое".