Сампдория с нов шамар върху Аталанта в Серия А (СНИМКИ)

Седмица след фиаското в Неапол, бергамци допуснаха нова загуба, но този път у дома

Сампдория с нов шамар върху Аталанта в Серия А (СНИМКИ)

 Един от най-добрите и атрактивни отбори в Италия последните два сезона Аталанта записа втора поредна загуба в Италия, след като загуби с 1:3 от Сампдория в първия мач от съботната програма на Калчото. 

Треньорът на бергамаските Джанпиеро Гасперини реши да направи доста ротации в състава си, оставяйки на пейката основни футболисти като Дуван Сапата, Хатебур и Луис Муриел. 

Това се оказа решаващо за крайния изход от двубоя, след като още в 13-та минута Фабио Куалярела проби в наказателното поле, финтира играч в синьо-черно и заби топката с левия крак в мрежата на Спортиело. 

Минута преди почивката Самп стигна и до дузпа, но Куалярела изпусна от бялата точка. 

След началото на второто полувреме гостите продължиха да играят много по-добре и в 59-та удвоиха аванса си. Янкто центрира отлично в наказателното поле, където Торсби заби гол с глава. 

В 77-та минута Калварезе свири втора дузпа в мача, но този път в полза на Аталанта. Кейта Балде влезе остро за топка в наказателното поле и високо вдигнатият му крак беше достатъчен за решението на съдията.

Влезлият като резерва Дуван Сапата бе точен от 11-те метра, но точно когато домакините помирисваха равния, в първата минута на продължението гостите развиха отлична контра, която мина през Балде, той намери непокрит Янкто, който матира Спортиело за 1:3. 

Така Аталанта остана на третото място с девет точки, колко вече има и Сампдория.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки