С ЛЕКОТА! Тотнъм дойде, видя, поразходи се и надви Лудогорец с 3:1 (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Моуриньо показа респект към деветкратния ни шампион, пусна асовете си

С ЛЕКОТА! Тотнъм дойде, видя, поразходи се и надви Лудогорец с 3:1 (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Българският шампион Лудогорец загуби третия си мач в груповата фаза на Лига Европа, след като фаворитът Тотнъм победи с 3:1 при гостуването си на "Хювефарма арена". 

Жозе Моуриньо показа респект към разградчани и пусна доста от титулярните си футболисти, начело с капитана Хари Кейн, а покрай британеца играха Гарет Бейл и Лукас Моура.

Гостите създадоха първата голяма опастност в срещата след само минута и половина. Уинкс подаде на дъгата за Гарет Бейл, той върна встрани за Моура, който копна топката и изведе зад защитата на Лудогорец Хари Кейн. Нападателят опита технично да прехвърли Пламен Илиев, но прати топката много неточно над напречната греда. 


В шестата минута Кейн обстрелва вратата на Пламен Илиев от 20 метра, но топката разтресе левия страничен стълб на Илиев.

В деветата минута Бейл обстрелва вратата на Лудогорец, но Пламен Илиев боксира и изби в ъглов удар, от който Тоби Алдервайрелд прати топката аут след удар с глава.

От корнер в 13-та минута дойде първият гол в мача. Моура центрира от ъгловия удар, а Хари Кейн се извиси и отблизо стреля с глава. Илиев опита да избие, но не успя и топката влетя във вратата му.

В рамките на няколко секунди в 20-ата минута "шпорите" направиха два пропуска. Първо Ло Селсо стреля технично с левия крак, но встрани. Последва изритването от аут на Илиев, но прати топката в краката на Моура. Бразилецът стреля силно, но опитът му профуча встрани от вратата на българския вратар.

В 32-ата минута гостите стигнаха до втори гол. Хари Кейн бе намерен вдясно на наказателното поле на "орлите" и спас по земя вляво намери Моура, който бе зад защитата на домакините и с левия крак отблизо вкара втори гол - 0:2.

"Орлите" реагираха веднага и в 34-ата минута можеха да намалят пасива си. Кешеру стреля силно от дъгата на наказателното поле, а топката рикошира в тялото на Алдервайрелд и премина доста близо край страничния стълб на Харт. Четири по-късно Дохърти центрира отдясно  към Бейл. Той върна успоредно с глава за Хари Кейн, но Илиев внимаваше и се намеси. Секунди по-късно стражът на българския тим отново се намеси добре след остър удар с десния крак на капитана на Тотнъм Кейн.

Пет минути след почивката българите върнаха едно попадение. Текпетей проби отдясно навътре и отправи удар с левия крак, но топката се отби в крака на Дайър, а зад него беше Кешеру, който с левия крак прониза Харт - 1:2.

В 52-ата Хари Уинкс намери с остър пас в наказателното поле на "орлите" Карлос Винисиус. Той бе оставен непокрит и отблизо пропусна да вкара трети гол. Три по-късно Мат Дохърти проби отдясно към полето на Лудогорец и сви топката вляво за Ло Селсо. Той шутира с левия крак, но встрани от българската врата.

В 61-ата минута Моуриньо замени Моура с Хюн-Мин Сон и това даде своите позитиви за гостите след само минута игра. Сон бе намерен от Холберг отляво и подаде успореден пас за Джовани Ло Селсо, който реализира третото попадение за гостите от английската столица. 

След 69 минути игра Янков бе намерен с прецизен пас вляво и заходи към вратата на Тотнъм. Пред него бе Алдервайрелд, който бе елиминиран с технично движение вдясно, ала последващият шут на младока бе много слаб и Харт спокойно улови. Миг по-късно Каули Оливейра пробва удар отляво, но ударът му също бе неточен.

В 73-ата минута Лудогорец бе близо да реализира втори гол. Доминик Янков комбинира перфектно с Каули пред вратата на Харт, а бразилският плеймейкър отправи силен удар с десния крак, но англичанинът спаси.

До края и двата отбора нямаха сериозни положения пред вратата на съперника и завършиха при непроменен резултат. Така Лудогорец остава последен в групата си без спечелена точка, докато Тотнъм събра шест пункта и продължава битката си за първото място с Антверп.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - ТОТНЪМ 1:3

0:1 Хари Кейн 13
0:2 Лукас Моура 32
1:2 Кешеру 51
1:3 Ло Селсо 62
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Вердон, Ману, Анисе, Икоко, Баджи, Каули, Янков, Кешеру, 

Тотнъм: Харт, Доърти, Алдервейрелд, Уинкс, Дейвис, Ло Селсо, Дайър, Сисоко, Моура, Бейл, Кейн



90 - Край на мача!

85 - Текпетей пробва невъзможен удар от малък ъгъл

80 - Бъргвайн намери Сон в наказателното поле, но кореецът сгреши като реши да сваля топката вместо да стреля

66 - Късметът покри Илиев, след като Бергвайн стреля по земя, но неточно

62 - Гол за Тотнъм! Холберг пресече изнасянето на топката от Лудогорец, намери Сон, който пусна към Ло Селсо на празна врата

55 - Опасен изстрел на Ло Селсо от границата на наказателното поле, но топката минава встрани от целта

51 - ГОООЛ за Лудогорец! Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, топката отскочи високо и дойде отлично на левия крак на Кешеру, който матира Харт!

46 - Начало на второто полувреме. Текпетей влиза в игра за домакините от Разград

46 - Край на първото полувреме

45+1 - Една минута добавено време на първата част

39 - Удар на Хари Кейн, Илиев спасява отново! Вртата на Лудогорец е под постоянен обстрел

38 - Кейн с добър шанс да стреля с глава, но ударът му е слаб и Пламен Илиев улови.

32 - Гол за Тотнъм! Хари Кейн получи зад гърба на защитата и пусна перфектен пас към Лукас Моура, който на по-малко от метър пред вратата няма как да сбърка.

25 - Пламен Илиев спасява Лудогорец от втори гол след удар на Дохърти от няколко метра след разбъркване в наказателното поле 

19 - Лукас Моура също пробва късмета си с диагонален удар. Топката минава на сантиметри от целта.

19 - Ло Селсо с удар от границата на наказателното поле, но топката лети над вратата на Илиев.

13 - Гол за Тотнъм! Хари Кейн отбелязва своя гол номер 200 за отбора си след изпълнение на корнер и перфектно насочен удар с глава.

12 - Топката стига до Лукас Моура в наказателното поле, който стреля веднага, но ударът му е блокиран

9 - Коварно изпълнение на Гарет Бейл от пряк-свободен удар, но Пламен Илиев избива в корнер

6 - Греда за Тотнъм! Хари Кейн прати истински снаряд от над 20 метра, но топката се отбива в десния страничен стълб на Илиев!

2 - Хари Кейн изпуска страхотен шанс за Тотнъм! Капитанът на гостите бе изведен сам срещу Илиев, но прати топката високо над вратата с първото си докосване.

1 - Начало на мача в Разград!

0 - Исторически мач за капитана на Тотнъм Хари Кейн днес. Нападателят записва своя мач номер 300 за "шпорите".
 

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки