НА "ЛАУТА": Локо (Пд) забуксува с трети пореден "хикс" у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Автогол провали "черно-белите" срещу ЦСКА 1948

НА "ЛАУТА": Локо (Пд) забуксува с трети пореден "хикс" у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 двубоя помежду си от 13-ия кръг на efbet Лига.

Дебюта на Александър Тунчев начело на "смърфовете" не мина по най-желания начин от пловдивчани, след като автогол ги лиши от успеха на "Лаута".

Домакините започнаха отлично двубоя, като опитаха натиск още в първите секунди. Те опитаха атака отляво, при която Момчил Цветанов центрира в наказателното поле, но Димитър Пиргов изби в корнер. След неговото изпълнение не последва нищо по-опасно.

В петата минута обаче резултатът бе открит. Парвиз Умарбаев и Лукас Салинас разиграха късо след изпълнение на корнер, а таджикистанецът центрира в наказателното поле, където на първа греда Лукас Масоеро се извиси и с глава отбеляза във вратата на Даниел Наумов.  

В следващите минути ЦСКА 1948 опита да тръгне по-смело в преди позиции, като изпълни две статични положения, които обаче не донесоха очаквания резултат. Четвърт час след началото на мача обаче "червените" еспяха да изравнят, но не и без малко доза късмет. Топката бе центрирана отляво в наказателното поле на Локомотив, където Масоеро отклони с глава назад, а Момчил Цветанов опита да изчисти, но прати топката в собствената си врата.

В 23-ата минута гостите организираха опасна атака, при която Георги Русев проби през центъра и реши да комбинира наляво с Галин Иванов, който влезе в наказателното поле и стреля силно, но над вратата.

Секунди след това гостите имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от главният съдия Георги Давидов. Неразбирателство между играчите на Локомотив и стража Мартин Луков доведе до ситуация, при която Марио Топузов отне топката пред погледа на Милош Петрович, а бранителят задържа своя опонент. Сигнал не последва, а щабът на ЦСКА 1948 имаше сериозни претенции срещу отсъждането.

Втората част започна с натиск на ЦСКА 1948. В следващите минути обаче Локомотив създаде три чисти ситуации за попадение, но не успя да реализира нито една от тях. 

В 52-ата минута Георги Минчев бе изведен чудесно на скорост в половината на гостите от Салинас, но си затвори ъгъла за стрелба и потърси подаване за Илиев, но Георги Русев се върна и пресече подаването.

В 78-та минута Димитър Илиев пробва изстрел по посока на Наумов, но не успя да го притесни сериозно. Малко преди края на редовното време Алмейда имаше два шанса да отбележи, но първо прати топката над вратата след центриране от пряк-свободен удар, а след това отново изстрел от въздуха беше спасен.

Така Локо (Пд) събра 24 точки на второто място и е на две от лидера Лудогорец, но разградчани са и с мач по-малко. ЦСКА 1948 пък остава четвърти с 20.

Локо (Пд) - ЦСКА 1948 1:1
1:0 Масоеро 5
1:1 Цветанов (автогол) 15

Стартови състави:

Локомотив (Пд): Луков, Петрович, Алмейда, Масоеро, Цветанов, Карагерен, Витанов, Умарбаев, Салинас, Илиев, Минчев

ЦСКа 1948: Наумов, Александров, Василев,Пиргов, Марин, Шопов, Русев, Иванов, Младенов, Топузов, Камбуров

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки