Балъков с подробности за срещата си с Марадона

Легендата на родния футбол сподели своите спомени

Балъков с подробности за срещата си с Марадона

Легендата на българския футбол Красимир Балъков разказа в социалните мрежи за срещата си с покойния Диего Марадона.

Бала разкри, че след много запитвания е решил да сподели за срещата си с аржентинския гений, която е била преди контролата на България с Аржентина през 1998 година.

"Здравейте,

Писахте ми, ако имам спомен или среща с Диего Марадона да ги споделя на страницата си. И ето, мога да кажа да, на три пъти бяхме близо до среща с Диего, но се случи едва последния път.

Първата среща трябваше да се състои на Световното първенство в САЩ през 94-та година. Тогава знаете, че с българския националния отбор имахме двубой с Аржентина в групата, който спечелихме с 2:0. Преди мача всички в отбора бяхме развълнувани, че ще играем срещу един от най-големите футболисти в историята на футбола. Но дни по-рано се разбра, че Диего няма да вземе участие в мача и така срещата ни на футболния терен не се състоя.

Година по-късно неговият мениджър се свърза с мен и моят мениджър и ми предложи да премина в тима, на който тогава Марадона бе треньор - „Расинг клуб“ от Буенос Айрес. Това е било изричното желание и настояване на Марадона, който познаваше играта ми не само от Световното в Щатите, но и от годините ми в „Спортинг“. Предложението бе много добро, но аз и моят мениджър, след сериозна дискусия, решихме да остана и да продължа кариерата си в Европа. Така за втори път пътищата ни с него отново не се срещнаха.

Все пак през март 1998 година успях да се видя с Диего. Тогава трябваше да изиграем контролна среща с тима на Аржентина в Буенос Айрес. В деня преди мача Марадона дойде в нашия хотел и заедно с Ицо Стоичков и още няколко момчета от отбора, седнахме във фоайето. Когато сервитьора дойде, Марадона се обърна към него и с жест поръча кафе, но „от специалното“. Всички се спогледахме, какво ли означава това, но явно хората тук познаваха отлично Дон Диего и повече обяснения не бяха нужни. Няма да забравя и това, че почти през цялото време той се шегуваше и се смееше заедно с нас, като се държеше така, сякаш се познаваме от години. Беше весел, усмихнат и много добронамерен.

Не бих искал да се повтарям, но отново ще кажа: ще го запомня като голям мотиватор в отборите, където игра и с които спечели много трофеи, включително и Световна титла. Също и с магическото му докосване до топката и фантазията на терена, с които покори сърцата на милиони фенове по света!", написа Бала във Фейсбук. 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки