Oсем, вместо 9 мача, ще се изиграят в събота от Югозападната Трета лига

Вижте подробности

Oсем, вместо 9 мача, ще се изиграят в събота от Югозападната Трета лига

Срещата Надежда Доброславци-Балкан Ботевград се отлага заради наложена карантина на отбора на домакините заради многото заболели футболисти от Ковид 19.

В Кюстендил местния Велбъжд ще премери сили с отбора на Сливнишки герой Сливница. Двубоят е от изключително голямо значение най-вече за отбора на домакините, които само при победа запазват шансовете си за спокойно зимуване преди пролетния дял на първенството. В момента отборът на Велбъжд заема предпоследното 17-то място в таблицата със спечелени само 11 точки, с 1 по-малко от намиращите се пред тях Гранит Владая и Перун Кресна. Отборът на гостите през есенния дял от настоящото първенство показва различни игри, което се дължи на изцяло подменения състав, според думите на наставника им Петър Малинов, и тенденциозното съдийство в отделни срещи.

В Кресна отборът на Перун ще домакинства на Пирин Разлог. Изтече наказанието на Иван Георгиев, Борислав Бориславов и Десислав Токов и това вдъхва доза оптимизъм на наставника на тима Благовест Ангелов. От сметките му отпада Даниел Марков, който е с наказание от 2 срещи. „Ще дадем всичко от себе си, за да може да спечелим трите точки, които ще ни вдъхнат доза успокоение”, сподели капитанът на тима Десислав Токов. Отборът на гостите показва доста интересни игри както у дома, така и навън, с различни резултати през това първенство. Отборът на гостите също се стяга за победа, за да подобри класирането си, което, според техните футболисти, не отговаря на реалните им възможности.

На стадион Искър в Самоков ще се срещнат отборите на местния Рилски спортист и Ботев Ихтиман. Наставникът на Рилецо Владимир Иванов-Фугата няма да може да разчита на наказания Александър Златков, който има заместник. В последните срещи футболистите на Рилски спортист показват чувствително подобрена игра и постигат добри резултати, причина да са в първата половина на таблицата. Отборът на гостите е 6-ти. Ще търси победа в този мач, за да се доближи до първите пет в началото на таблицата.

В Гоце Делчев местния Пирин ще домакинства на Оборище Панагюрище. Изтекоха наказанията на Милко Георгиев и Иван Великов от гостуващия тим. В изминалата сряда отборът на Оборище загуби в мач за Купата на АФЛ от Балкан Ботевград, като в него, според думите на президента им Илия Анчев, са намерили място резервни състезатели и такива от ДЮШ на клуба. „Трудно се играе в Гоце Делчев. Отборът на домакините се представя много добре, макари като новак в групата. Предстои ни изключително тежък мач, но сме длъжни да се представим на ниво”, допълни Илия Анчев. От треньорския щаб на Пирин Гоце Делчев споделиха, че нямат наказани и контузени футболисти и друга алтернатива, освен победа срещу Оборище, нямат.

На стадион Свети Петър в Банско ще се срещнат 18-тия със спечелени 4 точки местен тим и 4-тия с 35 точки отбор на ФК Кюстендил. В отбора на домакините няма да разчитат на наказания Мохамед Ажес. Амбициите на футболистите на Банско са да се противопоставят максимално и ако може да излязат с чест от този двубой, независимо че ще премерят сили с единия от претендентите за първото място отбор на ФК Кюстендил. „Нямаме наказани и контузени. Излизаме в пълен състав срещу последния в групата без подценяване и с амбиции за спечелване на трите точки”, сподели старши треньорът на ФК Кюстендил Николай Николов-Чезето.

На стадиона в Драгалевци ще се срещнат отборите на Гранит Владая и Левски Чепинци. В отбора на домакините няма да играе наказания Стефан Аличков, а в този на гостите – наказания Борислав Драгиев. „Нагласата ни е за победа в този мач ако искаме да се озовем далеч над опасната зона на изпадащите. Сили и възможности имаме”, сподели президента Милков на Левски Чепинци.

С изключително голям интерес се очаква голямото дерби на кръга между Вихрен и Марек на градския стадион в Сандански. Поради заболяване и контузии старши треньорът на гостите Светльо Георгиев няма да може да разчита на Симеон Димитров, Иван Георгиев, Стивън Ангелов. Под въпрос до последно ще бъдат Джордж Николов и Петьо Иванов. Само при положителна развръзка за дупничани отборът на Марек може да зимува на първото място в таблицата. При загуба Вихрен ще заеме тяхното място.

На градския стадион в Етрополе е другият много важен мач за отборите на Чавдар и Беласица Петрич. В отбора на домакините няма играят назаните Калоян Радков, Сотир Илиев и Симеон Чатов. При това положение наставникът на Чавдар Красимир Стоев сподели, че ще има прекрояване на състава. Той на пропусна да заяви, че познава много добре играта на петричкия тим и амбициите им и знае как да подходи, за да може да ги победи.

Наставникът на Беласица Саша Симонович сподели, че се отнасят сериозно и отговорно към този мач. „Отбоът на Чавдар се води от много добър треньор в лицето на Красимир Стоев, който успя да изгради състав от класни футболисти, което личи от резултатите, които постигнаха през есенния дял от първенството”. При победа на Чавдар се запазват шансовете за атакуване на първото място за в бъдеще. Футболистите на Беласица ще бъдат на лагер-сбор в Етрополе, с което подсказват, че подхождат много сериозно и отговорно за този двубой, от който смятат да излязат с положителен резултат. 

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки